Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ηγουμενίτσα: Φροντίδα και φαγητό για σαράντα μαθητές


Σαράντα μαθητές αδυνατούσαν να έχουν από τις οικογένειές του το καθημερινό φαγητό για το σχολείο. Σαράντα παιδιά, στην Ελλάδα του 2013, στην Ελλάδα της κρίσης και του μνημονίου, κινδύνευαν με ασιτία. Παιδιά της Ηγουμενίτσας, στα οποία άπλωσε το χέρι η τοπική κοινωνία.

Ηγουμενίτσα: Φροντίδα και φαγητό για σαράντα μαθητές

Με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τη συνδρομή του Δήμου Ηγουμενίτσας και τη συνεργασία των διευθυντών και των εκπαιδευτικών, φρόντισε ώστε σε καθημερινή βάση σαράντα μαθητές να παίρνουν καθημερινά κολατσιό.


«Η κίνησή μας έχει συμβολικό χαρακτήρα, είναι πράξη αλληλεγγύης προς τους μαθητές και τις οικογένειές τους και σκοπό έχει να αναδείξει το πρόβλημα και στην τοπική κοινωνία. Δεν εντάσσεται στη λογική του εθελοντισμού και των φιλανθρωπικών οργανώσεων. Η συντεταγμένη πολιτεία οφείλει να βρει λύση και να αντιμετωπίσει συνολικά το πρόβλημα.

Θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική μέχρι την ανατροπή της. Το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία και η εξαθλίωση», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών.

Πηγή: pamepreveza.gr
Categories: