Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Υπόθεση Άλεξ: Καταδικάστηκε ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων

Καταδικάστηκε ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων, τα οποία είχαν κριθεί ένοχα για τον θάνατο του μικρού Αλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε τον Φεβρουάριο του 2006 και η σορός του δεν βρέθηκε ποτέ.

Υπόθεση Άλεξ: Καταδικάστηκε ο παππούς των δύο Ελληνόπουλων


Οι κατηγορίες που αντιμετώπιζε ο 64χρονος κατηγορούμενος αφορούν τα αδικήματα της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματιών.

Σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, ενώ, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, ο 64χρονος ψευδόρκησε τόσο στις αστυνομικές αρχές της Βέροιας και της Θεσσαλονίκης όσο και ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή που είχε χειριστεί την πολύκροτη υπόθεση.
Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι από τον Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους ισχυριζόταν ότι το μοιραίο απόγευμα της εξαφάνισης του μικρού μαθητή, τα εγγόνια του ήταν στο σπίτι.
Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατηγορία, της υπόθαλψης εγκληματιών, δεν αφορά τα δύο εγγόνια του, λόγω συγγένειας, αλλά τους συνομήλικους αλλοδαπούς φίλους τους, μαζί με τους οποίους κατηγορούνται ότι διέπραξαν την αποτρόπαιη πράξη της δολοφονίας του 11χρονου μαθητή.
Το Εφετείο του επέβαλλε την ίδια ποινή που είχε επιβληθεί και πρωτόδικα (4,5 χρόνια), η οποία ειναι εξαγοράσιμη.
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: