Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Παραμένουν μυστηριώδη τα αίτια θανάτου του Τσάβες

Την ετοιμότητα να εκτελεστεί η ανίχνευση δηλητηριώδους ουσίας που πιθανώς να υπάρχει στη σωρό του αποθανόντα ηγέτη της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες γνωστοποίησε η ρωσική υπηρεσία Βιολογικών ερευνών…

 Παραμένουν μυστηριώδη τα αίτια θανάτου του Τσάβες


Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας Βλαντιμήρ Γιούμπα: « Αν υπάρχει κάποιος που διαθέτει τέτοιες δυνατότητες οπουδήποτε στον κόσμο, τότε είμαστε εμείς»!
Το σχετικό αίτημα παρόλα αυτά δεν έχει ακόμα κοινοποιηθεί από πλευράς Βενεζουέλας αν και υπήρξαν αναφορές για την πιθανότητα δηλητηρίασης του Τσάβες από μυστικές υπηρεσίες και πολιτικούς του αντιπάλους χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν τεκμηριωθεί.
Όπως είναι γνωστό ο ηγέτης της Βενεζουέλας πέθανε το Μάρτιο σε ηλικία 58 ετών, μετά από πολλαπλές επεμβάσεις για αφαίρεση καρκίνου στη Κούβα τα τελευταία 2 χρόνια ενώ φήμες αποδίδουν την ασθένεια του σε –όχι φυσικά αίτια-.
Οι αρχές της χώρας είχαν ανακοινώσει ότι σκόπευαν να ξεκινήσουν τη διεξαγωγή επίσημης έρευνας για να διαπιστωθεί αν ο Τσάβες όντως υπέστη θύμα δηλητηρίασης ενώ η αντιπολίτευση θεωρεί ότι το όλο θέμα δημιουργείται προκειμένου να αποσπαστεί η κοινή γνώμη από τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα.
Πηγή: troktiko.eu
Categories: