Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Έφτιαξαν ξενοδοχείο μόνο για αδέσμευτους


Ακούγεται περίεργο κι όμως πρόκειται για τη νέα μόδα, η οποία παίρνει τεράστιες διαστάσεις σε όλο τον κόσμο.

Οι μοναχικές διακοπές έχουν τον δικό τους αντιπρόσωπο και στη χώρα μας: ένα πολυτελές ξενοδοχείο στο Μάλεμε των Χανίων, το οποίο «ρίχνει πόρτα» σε ζευγάρια και οικογένειες.

Οι φράσεις «μαμά, τα κουβαδάκια μου» και «Γιαννάκη, όχι στα βαθιά, παιδί μου» δεν ακούγονται ποτέ στο ξενοδοχείο, αφού οι ιδιοκτήτες του εδώ και δεκαεπτά χρόνια έχουν επιλέξει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μόνο σε άτομα που ταξιδεύουν μόνα τους.

Όπως δηλώνει στην Espresso ένας εκ των ιδιοκτητών, «Τα ξενοδοχεία για μοναχικούς ταξιδιώτες είναι ελάχιστα στον κόσμο, ενώ περιορισμένο είναι ακόμα και το κοινό που απευθύνεται σε αυτά. Το ξενοδοχείο μας δεν λειτουργεί ως γραφείο συνοικεσίων. Όσοι έρχονται σε αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα γνωριστούν και μεταξύ τους. Όσοι έρχονται εδώ είναι άνθρωποι που κάνουν διακοπές μόνοι τους και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα μοναχικοί τύποι.

Υπάρχουν αυτοί που αφήνουν για κάποιες μέρες τα πάντα πίσω τους (ακόμα και την οικογένειά τους) και θέλουν να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους απολαμβάνοντας μοναχικές διακοπές. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που είναι μόνοι τους στη ζωή και επιλέγουν να βρεθούν σε ένα περιβάλλον με άτομα που ακολουθούν την ίδια στάση ζωής».

Όσο για τους πελάτες που το επιλέγουν για τις διακοπές τους, το μεγαλύτερο ποσοστό είναι τουρίστες άνω των 35 ετών, ενώ περισσότερες είναι οι γυναίκες πελάτισσες σε σχέση με τους άνδρες.


Πηγή: newsnumber.blogspot.gr
Categories: