Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ανάκληση του εμφιαλωμένου νερού «Λουτράκι»


Την ανάκληση όλων των παρτίδων εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών «Λουτράκι Προβής», που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012, ζήτησε ο ΕΦΕΤ.


Όπως ανακοινώθηκε από το Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, από τις εργαστηριακές δοκιμές που διενεργήθηκαν σε παρτίδες εμφιαλωμένων φυσικών μεταλλικών νερών, στο πλαίσιο ελέγχου της επιχείρησης «Ν. Προβής Α.Ε.», διαπιστώθηκε σε μία από αυτές η ύπαρξη του παθογόνου βακτηρίου πυοκυανική ψευδομονάδα (Pseudomonas aeruginosa). 
Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη οι αναλύσεις και των υπολοίπων δειγματισθέντων παρτίδων. Οι σχετικές αναλύσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.
Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΦΕΤ απαίτησε άμεσα από την εταιρεία «Ν. Προβής ΑΕ» (ΒΙ.ΠΕ. Λουτρακίου) την ανάκληση όλων των παρτίδων που παρήχθησαν μετά την 17η Αυγούστου 2012 και συγκεκριμένα στις παρτίδες φυσικού μεταλλικού νερού με την εμπορική επωνυμία «Φυσικό Μεταλλικό νερό Λουτράκι Προβής», σε πλαστικές φιάλες (PET) του 1,5 λίτρου, με ημερομηνίες λήξης Λ18.8.2013 και Λ 20.8.2013. Οι ποσότητες που δεσμεύτηκαν, είναι 110.000 φιάλες του 1,5 λίτρου.
Ο ΕΦΕΤ καλεί όσους καταναλωτές προμηθεύτηκαν τις συγκεκριμένες παρτίδες του προϊόντος να μην τις καταναλώσουν.
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: