Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Δύσκολη αναμένεται η νύχτα στη Χίο


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Χίος από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 τα ξημερώματα. Συγκερκριμένα τα χωριά Βέσσα, Ελάτα και Λίθι, Μέστα, Λαφθώνας και Όλυμποι υπάρχουν τα περισσότερα προβλήματα.
please wait 2 seconds for an uncompressed image, or press Ctrl+F5 for original quality page
Από Θεσσαλονίκη έφτασε στη Χίο ένα C 130 με 32 άτομα πεζοπόρο ενώ από Αθήνα έχει ήδη αναχωρήσει πλοίο που μεταφέρει 9 οχήματα της πυροσβεστικής. Αναμένεται επίσης το οχηματαγωγό του πολεμικού ναυτικού ΣΑΜΟΣ που μεταφέρει 20 οχήματα και 85 άτομα προσωπικό του πυροσβεστικού σώματος.

Στις εν λόγο περιοχές βρίσκονται 50 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 62 άτομα πεζοπόρο του ΠΣ, 7 οχήματα ΟΤΑ και 4 ιδιωτικά βυτιοφόρα, 40 εθελοντές και 79 στρατιώτες, σύμφωνα με το chiospress.gr
Τα 10 αεροσκάφη και τα 5 ελικόπτερα επιχειρούν με ιδιαίτερη δυσκολία, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν τις εναέριες προσπάθειες κατάσβεσης.Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με 10 οχήματα από την Αττική με 20 πυροσβέστες, καθώς και με 20 οχήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας με 80 πυροσβέστες.
Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών και της έκτασης της πυρκαγιάς, το πυροσβεστικό προσωπικό της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου έχει τεθεί σε γενική επιφυλακή.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: