Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Του ξερίζωσαν μάτια, μύτη, δόντια και γλώσσα γιατί πήγε με παντρεμένη!


Πρόκειται για τον πιο φρικιαστικό ακρωτηριασμό, για ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πραγματικά δε χωράει ο ανθρώπινος νους.
Αναλυτικότερα, ένας Πακιστανός χωρικός χαροπαλεύει μετά τον αποτρόπαιο ακρωτηριασμό του από την οικογένεια μίας γυναίκας με την οποία είχε συνάψει παράνομη σχέση, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Ο 32χρονος κουρέας Γιούσαφ Χαν, απήχθη από επτά μέλη μίας ισχυρής οικογένειας γαιοκτημόνων, τα οποία του ξερίζωσαν τα μάτια, τη μύτη, τα χείλη και τη γλώσσα, τόνισε σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος για την υπόθεση αστυνομικός, ο Χαλίκ Ριάζ, σύμφωνα με το newsit.gr
Το φρικαλέο επεισόδιο σημειώθηκε στο Μιρζαπούρ, κοινότητα που κείται σε απόσταση 120 χλμ. από τη Λαχόρη, πολιτιστική πρωτεύουσα και κυριότερη πόλη στο ανατολικό Πακιστάν.
«Ο Γιούσαφ Χαν κατηγορείτο για παράνομη σχέση με μία παντρεμένη γυναίκα», τόνισε ο Ριάζ, δίχως να δίνει άλλες λεπτομέρειες για τη φύση της σχέσης.
«Πέντε από τους ενόχους συνελήφθησαν» από την αστυνομία, οι οποία σκοπεύει να συλλάβει και τους υπόλοιπους δύο, έναν άνδρα και μία γυναίκα, πρόσθεσε.
«Η οικογένεια της γυναίκας μας δήλωσε πως είχε κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει τον Γιούσαφ σχετικά με την παράνομη σχέση και εν τέλει εξαναγκάσθηκε να λάβει αυτό το ακραίο μέτρο για να τον τιμωρήσει», πρόσθεσε ο Ριάζ.
Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Στις αγροτικές περιοχές του Πακιστάν, όπου διαβιώνει η συντριπτική πλειονότητα των 180 εκατ. κατοίκων του, το κρατικό δίκαιο είναι δύσκολο να εφαρμοσθεί, υποσκελιζόμενο συχνά από τις εθιμικές πρακτικές της αυτοδικίας, ή της οικογενειακής και φυλετικής εκδίκησης.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: