Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Νιγηρία: Πειρατές απελευθέρωσαν τέσσερις ομήρους


«Απελευθερώθηκαν τη νύχτα. Είναι OK» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της εταιρείας, η Κόρι βαν Κέσελ, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες υπό τις οποίες απελευθερώθηκαν ούτε εάν καταβλήθηκαν λύτρα.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Νιγηρίας είχε ανακοινώσει ότι οι πειρατές είχαν απαγάγει έναν Μαλαίσιο, έναν Ιρανό, έναν Ταϊλανδό και έναν Ινδονήσιο. Η εταιρεία δεν είχε δώσει στοιχεία για τις εθνικότητές τους.

«Περίπου στις 07.55 την 23η Αυγούστου, οι τέσσερις ξένοι οι οποίοι είχαν απαχθεί στη διάρκεια της επίθεσης στο MV Jascon 33, που ανήκει στη Sea Truck, την 4η Αυγούστου στις ακτές της Μπόνι, απελευθερώθηκαν από τους πειρατές» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Πολεμικού Ναυτικού της Νιγηρίας, Καμπίρ Αλίγιου.

«Οι οικογένειες έχουν ενημερωθεί και είμαστε πολύ ανακουφισμένοι» είπε η εκπρόσωπος της Sea Trucks, προσθέτοντας πως οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν τραυματίστηκαν ούτε υπέστησαν κακομεταχείριση στη διάρκεια της ομηρίας τους.

Στο πλοίο, όταν έγινε η επίθεση, βρίσκονταν έξι μέλη του Π.Ν. της Νιγηρίας, εκ των οποίων δύο σκοτώθηκαν και δύο τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με μια έκθεση, που το Διεθνές Γραφείο Ναυσιπλοΐας (BMI) δημοσίευσε τον περασμένο μήνα, το πρώτο μισό του 2012 καταγράφηκαν 32 επιθέσεις πειρατών ανοικτά του Μπενίν, της Νιγηρίας και του Τόγκο.


Πηγή: newsnumber.blogspot.gr
Categories: