Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ρουπακιώτης: Ο ρατσισμός θα τιμωρείται με 3+ χρόνια φυλάκιση


Ποινή ανώτερη των τριών ετών για αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα που διαπράττονται από εθνικό, φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος ανακοίνωσε ο Αντώνης Ρουπακιώτης.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης,τροποποιείται η διάταξη εκείνη του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 79 παρ. 3) σύμφωνα με την οποία η τέλεση τέτοιου είδους εγκλημάτων αποτελεί επιβαρυντική περίπτωση κατά την επιμέτρηση της ποινής.

Πλέον, με τη νέα ρύθμιση προβλέπεται επιπλέον ότι σε περίπτωση πλημμελήματος η ποινή είναι ανώτερη των τριών ετών, «γεγονός που σημαίνει την αποδοκιμασία της πράξεως εκ μέρους της Πολιτείας και τον περιορισμό της δυνατότητας αναστολής ή μετατροπής της ποινής».

«Αποδοκιμάζουμε κάθε πράξη βίας και μίσους που εκπέμπεται από οποιονδήποτε και ειδικά από την Χρυσή Αυγή. Έτσι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανάπτυξης νεοναζιστικών ιδεών. Κάποιοι εκμεταλλεύονται τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί μείζον κίνδυνο».

Αυτό ανέφερε ο υπ. Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, κληθείς να σχολιάσει όσα έλαβαν χώρα τα προηγούμενα 24ωρα σε Ραφήνα και Μεσολόγγι από βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο κύριος Ρουπακιώτης αναφέρθηκε και στο θέμα του να καταστεί η κουκούλα ως ιδιώνυμο αδίκημα.

Όπως είπε, γνωρίζει ότι υπάρχουν κάποιες σχετικές σκέψεις, πλην όμως θα πρέπει να επανεξεταστεί ο ποινικός κώδικας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δεν καλύπτει τέτοιου είδους συμπεριφορές και αδικήματα. Τότε όπως είπε ενδεχομένως να υπάρχει και κάποια τροποποίηση του.


Πηγή: to-gamato.com
Categories: