Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Η επιστολή της 73χρονης μητέρας της Βίκυς Σταμάτη στον ανακριτή!


Γράμμα στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή απέστειλε η 73χρονη μητέρα της Βίκυς Σταμάτη, Γεωργία η 73χρονη μητέρα της, η οποία μετά την προφυλάκιση της κόρης της και του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου έχει επιφορτιστεί με τη φροντίδα και την ανατροφή του 5,5 ετών εγγονού της.
Η επιστολή της 73χρονης μητέρας της Βίκυς Σταμάτη στον ανακριτή!
Στο γράμμα, το οποίο δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής, αναφέρεται:

Κύριε ανακριτά. Ζω με τον σύζυγό μου εδώ και 73 χρόνια στο ορεινό χωριό της Φθιώτιδας, στο Ζέλι.
Εργαστήκαμε και οι δύο σκληρά και τίμια, κάτω από δύσκολες συνθήκες και σκληρές εποχές για όλη την Ελλάδα. Μεγαλώσαμε τα δυο παιδιά μας, τον Παναγιώτη και τη Βασιλική, με αρχές και αξίες.
Τους μάθαμε να είναι έντιμοι και αξιοπρεπείς.Ευθύνομαι για όλα τα δεινά. Σήμερα η κόρη μου βρίσκεται φυλακισμένη για ένα έγκλημα που εγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει, αλλά ούτε και η ίδια.
Από ό,τι ακούω και βλέπω στην τηλεόραση, είμαι υπεύθυνη εγώ και όλη η οικογένειά μου για όλη τη φτώχεια της χώρας.Μπαίνουν στο σπίτι μου με τις κάμερες, τρομάζοντας εμένα και τον άτυχο εγγονό μου.
Κανένας δεν μας προστάτευσε. Εγώ είμαι άρρωστη, πάσχω από σαρκοείδωση λένε οι γιατροί και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πεθάνω.
Εχω ένα τεράστιο φορτίο. Εχω ένα άρρωστο παιδί, που δεν μπορώ άλλο να το φροντίζω, αλλά και δεν μπορώ να το παρατήσω. Εχει προσκολληθεί πάνω μου και φοβάμαι μήπως το αφήσω και εγώ.
Κλαίει το βράδυ και μου λέει ότι θέλει να πεθάνει! Το ίδιο μου λέει συνέχεια και η μάνα του στο τηλέφωνο. Ότι θα αυτοκτονήσει.
Θέλω πολύ να σας παρακαλέσω, αν αυτό που λέτε εσείς δικαιοσύνη, έχει ανθρωπιά και πρέπει να έχει, δώστε σ’ αυτό το παιδί τη μάνα του να ασχοληθεί η ίδια μαζί του, μέχρι να γίνει η δίκη.
Εγώ δεν αντέχω άλλο, σας ευχαριστώ.
Σταμάτη Γεωργία
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: