Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Ταραχώδεις αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις στο Πεκίνο


Μαζικές αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις έγιναν σε πολλές πόλεις της Κίνας, με αφορμή την κλιμακούμενη ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες για τα διαφιλονικούμενα νησιά Σενκάκου.
Ταραχώδεις αντι-ιαπωνικές διαδηλώσεις στο Πεκίνο
Εκατοντάδες χιλιάδες Κινέζοι περικύκλωσαν την ιαπωνική πρεσβεία στο Πεκίνο, πετώντας αντικείμενα κατά του κτιρίου, με την αστυνομία να δίνει μάχη ώστε να διατηρήσει τον έλεγχο της κατάστασης.

Εξαιτίας της έντασης της κατάστασης στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις και τις συνεχιζόμενες βίαιες διαδηλώσεις των Κινέζων, η Ιαπωνία ζήτησε από το Πεκίνο να εγγυηθεί την ασφάλεια των Ιαπώνων πολιτών.  
Επιπλέον,  ο επικεφαλής του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών Κοϊτίρο Γκέμπα αναγκάστηκε να ολοκληρώσει επειγόντως την επίσημη επίσκεψή του στην Αυστραλία και να επιστρέψει στο Τόκιο, σύμφωνα με το real.gr
Εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών της Ασίας για για την εδαφική κυριαρχία τους στα νησιά Σενκάκου, η Κίνα εχθές έστειλε πολεμικά πλοία να περιπολούν τον θαλάσσιο χώρο στα νησιά προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Ιαπωνίας, η οποία έκανε λόγο για εισβολή του Πεκίνου στα χωρικά της ύδατα.
Πηγή: tsantiri.gr

Categories: