Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Στο πλευρό των Σύρων προσφύγων η Αντζελίνα Τζολί


Η Αμερικανίδα ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε σήμερα τους σύρους πρόσφυγες που έχουν καταφύγει στον καταυλισμό Ντομίζ στην ημιαυτόνομη περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν και απηύθυνε έκκληση στους γείτονες της Συρίας να αφήσουν ανοικτά τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.

Στο πλευρό των Σύρων προσφύγων η Αντζελίνα Τζολί

Η ηθοποιός, που είναι πρέσβειρα καλής θελήσεως της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR), χαιρέτισε «τη φιλανθρωπία της κυβέρνησης του (ιρακινού) Κουρδιστάν και του λαού του προς τους σύρους πρόσφυγες», στη διάρκεια της επίσκεψής της στον καταυλισμό Ντομίζ.

Στον καταυλισμό αυτό ζει η πλειονότητα των σύρων προσφύγων που έχουν ζητήσει καταφύγιο σε ιρακινό έδαφος.

«Ανακουφίστηκα όταν έμαθα ότι η κυβέρνηση (του Κουρδιστάν) θα συνεχίσει να αφήνει ανοικτά τα σύνορά της» στους σύρους πρόσφυγες, σημείωσε η Τζολί. «Αυτή η πολιτική επιτρέπει να σωθούν ζωές».

«Το πιο σημαντικό είναι η συνεργασία των χωρών που συνορεύουν (με τη Συρία). Είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουν ανοικτά τα σύνορά τους» στους πρόσφυγες, υπογράμμισε η αμερικανίδα ηθοποιός.

«Με δεδομένη την αιματοχυσία που συνεχίζεται στη Συρία, πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε στην ακόμη πιο μαζική εισροή (προσφύγων)», δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί στους δημοσιογράφους. 

Πηγή: newpost.gr
Categories: