Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

«Όχι» στην αποστολή Αμερικανών πεζοναυτών λένε Υεμένη-Σουδάν


Την παρουσία Αμερικανών πεζοναυτών στη χώρα για την προστασία της πρεσβείας της ΗΠΑ από ενδεχόμενες επιθέσεις διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για μια αντιισλαμική ταινία, απέρριψε το κοινοβούλιο της Υεμένης.
«Όχι» στην αποστολή Αμερικανών πεζοναυτών λένε Υεμένη-Σουδάν
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το κοινοβούλιο της Υεμένης αναφέρει ότι «απορρίπτει κάθε μορφή ξένης παρουσίας» στη χώρα και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που πρέπει να διασφαλίσει την προστασία των ξένων πρεσβειών, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα στείλει μια διμοιρία Αμερικανών πεζοναυτών στη Σανάα για να προστατεύσουν την αμερικανική πρεσβεία.
Όπως μετέδωσε το πρακτορείο SUNA, και το Σουδάν απέρριψε το αίτημα των ΗΠΑ να στείλει στη χώρα μια διμοιρία πεζοναυτών ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία στο Χαρτούμ. «Το Σουδάν είναι σε θέση να προστατεύσει τις διπλωματικές αποστολές στο Χαρτούμ», δήλωσε ο Σουδανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Αχμαντ Κάρτι.
Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει να στείλει πεζοναύτες στο Σουδάν για να ενισχυθεί η ασφάλεια στην αμερικανική πρεσβεία, μετά τη χθεσινή εισβολή διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για την αντιισλαμική ταινία «Η αθωότητα των μουσουλμάνων».
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: