Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκ από τις φωτογραφίες του αμερικανού πρέσβη στη Λιβύη

Το αποτρόπαιο αποτέλεσμα της χθεσινής επίθεσης ισλαμιστών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Λιβύη αποτυπώνουν οι μη επιβεβαιωμένες φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου σε αραβικά, κυρίως, ιστολόγια, και φαίνεται να εμφανίζουν το ημιθανές ή άψυχο κορμί του αμερικανού πρέσβη, Κρίστοφερ Τζ. Στίβενς.



Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε νωρίτερα  το θάνατο του επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στη Λιβύη, καθώς και τριών ακόμη υπηκόων των ΗΠΑ που εργάζονταν στην πρεσβεία της χώρας στη Βεγγάζη. Οι θάνατοι προκλήθηκαν την Τρίτη από επίθεση ενόπλων, με αποτέλεσμα οΜπαράκ Ομπάμα να δώσει εντολή άμεσης ενίσχυσης των μέτρων προστασίας σε όλες τις πρεσβείες των ΗΠΑ ανά τον κόσμο.

Ο αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως «έξω από κάθε λογική» και «πλήρως αδικαιολόγητη» την επίθεση, διαμηνύοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για το ότι «θα αποδωθεί δικαιοσύνη». Εν τω μεταξύ ο Μπαράκ Ομπάμ, σημειώνοντας ότι τίποτα δε θα διακόψει τους δεσμούς ΗΠΑ και Λιβύης, έδωσε εντολή για ταχεία μετάβαση πεζοναυτών στη Λιβύη προς ενίσχυση της ασφάλειας των αμερικανικών συμφερόντων στη χώρα.

Ο αμερικανός διπλωμάτης, σύμφωνα με το Reuters φέρεται να σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του χτυπήθηκε από ρουκέτα. Ο Τζ. Κρίστοφερ Στίβενς  επιχειρούσε να διαφύγει από το κτήριο της πρεσβείας στη Βεγγάζη, το οποίο βρισκόταν σε καθεστώς επίθεσης από οπλισμένο όχλο ο οποίος διαμαρτυρόταν για την προβολή στο ίντερνετ ταινίας που θεωρείται ότι γελοιοποιεί το Μωμάεθ. 

Σύμφωνα με το BBC, πρέσβης έχασε τη ζωή του από ασφυξία, έπειτα τη ρίψη χειροβομβίδων στο προξενείο των ΗΠΑ στη Βεγγάζη από τον παραπάνω όχλο.

«Έχω δώσει εντολή στην κυβέρνησή μου να παρέχει όλους τους απαραίτητους πόρους ώστε να υποστηριχθεί η ασφάλεια του προσωπικού μας στη Λιβύη και να ενισχυθεί η ασφάλεια στις διπλωματικές αποστολές μας σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ομπάμα.

«Ενώ οι ΗΠΑ απορρίπτουν τις προσπάθειες για υποτίμηση των θρησκευτικών πεποιθήσεωντων άλλων, πρέπει όλοι μας να αντιταχθούμε σθεναρά στο είδος της παράλογης βίας που στοίχισε τη ζωή σε αυτούς τους δημόσιους υπαλλήλους», σημείωσε με νόημα ο αμερικανός πρόεδρος.

Από την πλευρά της η λιβυική πολιτική ηγεσία απολογήθηκε, ζητώντας συγγνώμη, από τηνΟυάσινγκτον για την επίθεση. 

Συνολικά ακόμη 18 Αμερικανοί τραυματίστηκαν από το «εκρηκτικο» σκηνικό που στήθηκε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βεγγάζη.
Εν τω μεταξύ οι τυνήσιοι Σαλαφιστές καλούν σε επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της χώρας, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Τύνιδας. Ως τώρα, αντίστοιχη ενέργεια έχει αποτραπεί από ένοπλες κρατικές μονάδες. Αρκετοί φοβούνται την υλοποίηση της παραπάνω απειλής,



Σχετικές φωτογραφίες:





Πηγή: newpost.gr
Categories: