Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ουρακοτάγκος πυροβολήθηκε 100 φορές κι όμως επιβίωσε


Συγκίνηση προκαλεί η Aan, ο θηλυκός ουρακοτάγκος που δέχθηκε πάνω 100 σφαίρες από αεροβόλο όπλο, κι όμως κατάφερε να επιβιώσει.
Ουρακοτάγκος πυροβολήθηκε 100 φορές κι όμως επιβίωσε
Η Aan βρέθηκε σε μια φυτεία φοινικόδεντρων στο Βόρνεο στις αρχές του μήνα με 37 πλαστικές σφαίρες καρφωμένες στο κεφάλι της και 67 διάσπαρτα στο σώμα της, σύμφωνα με το real.gr

Αν και οι κτηνίατροι εκτιμούσαν ότι το άτυχο ζώο δεν θα επιβίωνε από τη βίαια επίθεση, τελικά η Aan ξεπέρασε τον κίνδυνο και κέρδισε τη μάχη για ζωή.
Δυστυχώς έχασε την όρασή της από το ένα μάτι, ενώ υπάρχει κίνδυνος ολικής τύφλωσης. Ο ουρακοτάγκος υποφέρει από φοβερά τραύματα και ενδέχεται να παρουσιάσει μόνιμα προβλήματα ακοής.
Λόγω της κατάστασής της η Aan θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της σε καταφύγιο και δεν θα επιστρέψει ποτέ ξανά στην άγρια φύση.
Επίθεση από αεροβόλο όπλο δέχθηκε επίσης πριν λίγους μήνες και ένας ουρακοτάγκος από τη Σουμάτρα.
Οι διασώστες τον βρήκαν πάλι σε άθλια κατάσταση με ένα κόψιμο 40 εκατοστών στο αριστερό πόδι του και 62 σφαίρες από αεροβόλο όπλο στο σώμα και τα μάτια του.
Έπειτα από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να αφαιρέσουν τις 14 από τις 62 σφαίρες. Το άτυχο ζώο τυφλώθηκε και πλέον ζει σε αιχμαλωσία.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: