Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πολίτες και φορείς του Βόλου θα περπατήσουν 11 ημέρες κατά της τρόικας


Η απόσταση Βόλου-Αθήνας είναι 317 χιλιόμετρα και μια μέση χρονική διάρκεια της διαδρομής  με Ι.Χ. αυτοκίνητο υπολογίζεται σε περίπου  τρεις ώρες.  

http://newpost.gr/post/160741/polites-kai-foreis-toy-voloy-tha-perpatisoyn-11-imeres-kata-tis-troikas-/

Το δρομολόγιο αυτό αποτολμούν να διανύσουν από τις 8 το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια (!)φορείς και μεμονωμένοι πολίτες του Βόλου, οι οποίοι σε μια προσπάθεια να διατρανώσουν την οργή και την αγανάκτησή τους για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας σκέφτηκαν έναν πρωτότυπο και οπωσδήποτε κουραστικό τρόπο. Να ταξιδέψουν πεζοί από την πόλη τους τον Βόλο μέχρι την πρωτεύουσα της χώρας και πιο συγκεκριμένα ως τη Βουλή!  

Το ταξίδι θα διαρκέσει… μέρες, 11 για την ακρίβεια, και σε αυτό θα λάβουν μέρος περί τα 100 άτομα όλων των ηλικιών και των κοινωνικών κατηγοριών. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και οι διανυκτερεύσεις θα γίνονται σε χώρους όπου έχουν εξασφαλιστεί από τους δημάρχους των πόλεων που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, ενώ για τη σίτιση των δρομέων προσφέρθηκε χορηγία από βολιώτικη εταιρεία catering.  

Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, όπως έχουν ονομάσει την πρωτοβουλία τους οι διοργανωτές, έχει στόχο να καταδείξει τα σοβαρά προβλήματα που έχει προκαλέσει η κρίση και να διεκδικήσει την αλλαγή αυτής της πολιτικής.  

Στο κάλεσμά τους είχαν απευθυνθεί σε άνεργους, συνταξιούχους, εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, ΑΜΕΑ, πολύτεκνους και άλλες  κοινωνικές ομάδες, με σκοπό μια  μεγάλη κινηματική πορεία προς τη Βουλή  των Ελλήνων από το Βόλο προς την  Αθήνα με τα πόδια μέσω της Εθνικής  οδού.  

Καλώς εχόντων των  πραγμάτων, η “Οδύσσεια” των Βολιωτών πεζοπόρων κατά του μνημονίου  και της εξοντωτικής πολιτικής  που επιβάλλει θα ολοκληρωθεί  την Τρίτη 23 Οκτωβρίου στο Σύνταγμα.  

«Η κοινωνία μας βρίσκεται στα όρια μιας ανθρωπιστικής  κρίσης, δεν επιτρέπεται οι πολίτες  να αδιαφορούν, δεν επαιτούμε αλλά απαιτούμε να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη πολιτική. Να ανατραπούν οι πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑΣ και της τρικομματικής κυβέρνησης, οι πολιτικές των μνημονίων που φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό και ισοπεδώνουν κοινωνικές κατακτήσεις 100 χρόνων. 

Ο ραγιαδισμός δεν ανήκει στην ψυχή του Έλληνα, κανένα μέτρο πίεσης δεν πρόκειται να μας ρίξει το ηθικό, όσα μέτρα και αν παρθούν, όσα χαράτσια και αν μπουν δεν πρόκειται να ραγίσουν την ηθική υπόσταση των συμπολιτών μας. Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Πηγή: newpost.gr
Categories: