Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Καταργούνται απο φέτος οι φοροαπαλλαγές - Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι το 2013


Καταργούνται απο φέτος οι φοροαπαλλαγές - Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι το 2013
- Με αναδρομική ισχύ έρχεται το τέλος των φοροαπαλλαγών
- Καταργούνται οι εκπτώσεις για δίδακτρα, ενοίκια, στεγαστικά δάνεια, γιατρούς και νοσήλια
- Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπει το σχέδιο του υπ. οικονομικώνΧάνουν κι άλλα οι φορολογούμενοι και κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αφού το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει την κατάργηση, αναδρομικά από τα εισοδήματα του 2012, όλων των εκπτώσεων. Μάλιστα, σε περίπτωση που καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν πρόσθετους φόρους άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2013.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Εθνος, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να καταργήσει όλες τις εκπτώσεις από τον φόρο εισοδήματος ποσοστού 10% των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια, ενοίκια, δίδακτρα φροντιστηρίων, ασφάλιστρα ζωής, ασφαλιστικές εισφορές, δωρεές κ.λπ.

Το σχέδιο προβλέπει:
- Την κατάργηση των εκπτώσεων φόρου 10% δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, ενοίκια κύριας κατοικίας και παιδιών που σπουδάζουν, δίδακτρα φροντιστηρίων και ιδιαίτερα μαθήματα, ιατρικές εξετάσεις, ασφάλιστρα ζωής, δωρεές, χορηγίες και διατροφή προς την πρώην ή τον πρώην σύζυγο.
- Τη φορολόγηση επιδομάτων και συντάξεων που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, τους ανέργους και τις οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν.
- Την κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά από τα ακαθάριστα έσοδα εμπορικών, βιομηχανικών, βιοτεχνικών και εξαγωγικών επιχειρήσεων.
- Την κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζομένους σε παραμεθόριες περιοχές.
- Την καταργηση της πρόσθετης μείωσης φόρου των 60 ευρώ για κάθε τέκνο, η οποία προβλέπεται για κάθε μισθωτό φορολογούμενο που αποκτά εισόδημα και προσφέρει υπηρεσίες ή κατοικεί για τουλάχιστον 9 μήνες το χρόνο σε παραμεθόριες περιοχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, εξετάζεται απο το ισόδημα να εκπίτουν δαπάνες με αποδείξεις απο συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών που βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής.
Πηγή: newsIt.gr
Categories: