Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι 7 απαγωγείς του 25χρονου - Αγνοούνται τα ίχνη του παιδιού


Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Αττικής η απαγωγή ενος 26χρονου από την Καλλιθέα, η οποία είχει γίνει στις αρχές Αυγούστου. Ωστόσο, τα ίχνη του νεαρού εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι 7 απαγωγείς του 26χρονου - Αγνοούνται τα ίχνη του παιδιού
Εφιαλτικές ώρες περνά η οικογένεια του 26χρονου σπουδαστή, ο οποίος απήχθη τον Αύγουστο από το Αίγιο.


Χθες συνελήφθησαν έξι άνδρες και μία γυναίκα για την απαγωγή, αλλά, ο απαχθείς δεν έχει βρεθεί πουθενά.

Συγγενείς και φίλοι του 26χρονου αγωνιούν για τη ζωή του, αφού οι συλληφθέντες δεν λένε τίποτα για το που είναι και σε ποια κατάσταση.

Αρχικά οι απαγωγείς, στους οποίους, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συμμετείχε και 72χρονος στενός φίλος της οικογένειας, που έχει δύο γιους αστυνομικού, ζήτησαν 620.000 ευρώ.

Ως οργανωτής της απαγωγής φέρεται ο 72χρονος, ενώ οι γιοι του, όπως έγινε γνωστό, δεν είχαν ιδέα για τα όσα σχεδίασε και εκτέλεσε.

Η απαγωγή σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου, όταν ο 26χρονος συναντήθηκε με τους δράστες στο Αίγιο, όπου βρισκόταν η οφθαλμίατρος μητέρα του, η οποία διαμένει στην Αθήνα, όπου διατηρεί και το ιατρείο της.

Εν συνεχεία οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τη μητέρα του θύματος (ο πατέρας του έχει πεθάνει πριν από χρόνια), από την οποία ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να αφήσουν ελεύθερο το γιο της.

Προκειμένου να την πείσουν ότι τον κρατούσαν, οι απαγωγείς ενημέρωσαν ότι το αυτοκίνητό του το είχαν σταθμεύσει στο Παλαιό Φάληρο.

Η μητέρα του 26χρονου όλο αυτό το χρονικό διάστημα δεν είχε ενημερώσει την αστυνομία και προσπαθούσε να χειριστεί την απαγωγή μόνη. Πέντε ημέρες όμως μετά την απαγωγή οι δράστες δεν την άφησαν να μιλήσει ξανά με το γιο της και αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια της ΕΛΑΣ.

Στις αρχές Οκτωβρίου οι απαγωγείς εμφανίστηκαν και αφού έκλεισαν ραντεβού μαζί της, προσπάθησαν να απαγάγουν και τη γυναίκα.

Η προσπάθεια απαγωγής έγινε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, για δύο λόγους.

Πρώτον γιατί η γυναίκα είχε συγκεντρώσει περίπου 400.000 ευρώ, τα οποία οι δράστες ήθελαν να αρπάξουν και, δεύτερον, στη συνέχεια να την εξαφανίσουν, για να μην υπάρχει κανένας μάρτυρας στην υπόθεση.

Δεν το πέτυχαν, με συνέπεια ν΄ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψή τους. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών συνελήφθησαν οι δράστες , οι οποίοι, όμως, έως σήμερα δεν είχαν αποκαλύψει το μέρος στο οποίο έχουν τον νεαρό που απήγαγαν.
Σπύρος Κουντούρης
Skountouris@pegasus.gr
Πηγή: ethnos.gr gr.news.yahoo.com
Categories: