Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Συνελήφθη ο βετεράνος ποπ σταρ Γκάρι Γκλίτερ για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων


Το σκάνδαλο του Τζίμι Σάβιλ εξακολουθεί να σοκάρει τη βρετανική κοινωνία και να αποκαλύπτει όλο και πιο νοσηρές πτυχές υποθέσεων σεξουαλικής κακοποίησης με εμπλεκόμενους διάσημους σταρ της βρετανικής σόου μπίζνες.

image


Πιο συγκεκριμένα, τον τελευταίο μήνα σάλος έχει ξεσπάσει με τις αποκαλύψεις γύρω από τον Τζίμι Σάβιλ, παρουσιαστή του BBC που πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών και φέρεται να κακοποίησε περισσότερα από 300 ανήλικα κορίτσια σε περίοδο τεσσάρων δεκαετιών. 


Οι αποκαλύψεις δεν προκάλεσαν μόνο τον αποτροπιασμό των βρετανών που είδαν ένα πάλαι ποτέ αγαπημένο και λαμπερό πρόσωπο να αποδομείται με τον πλέον αποκρουστικό τρόπο, αλλά δημιούργησαν κρίση κι εντός του οργανισμού του BBC με κατηγορίες συγκάλυψης μιας και φάνηκε ότι η παράνομη δραστηριότητα του Σάβιλ αποτελούσε κοινό μυστικό.

Οι έρευνες συνεχίζονται και τελευταία εξέλιξή τους αποτέλεσε η σύλληψη του 68χρονου βετεράνου αστέρα του glam rock των αρχών της δεκαετίας του '70, Γκάρι Γκλίτερ. Παρότι η βρετανική αστυνομία δεν έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα του συλληφθέντος, υπήρξαν μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το BBC και το Sky News, που αποκάλυψαν την ταυτότητα του Γκλίτερ. Ο οποίος να σημειωθεί ότι έχει βεβαρυμένο σεξουαλικό μητρώο καθώς έχει κάνει φυλακή 3 χρόνια στο Βιετνάμ για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων κοριτσιών.

Τα tabloid φυσικά κάνουν πάρτι με την άθλια αυτή ιστορία...

Πηγή: athensvoice.gr
Categories: