Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Δεσμεύονται ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

http://newpost.gr/post/161843/desmeyontai-akinita-tis-proin-syzygoy-toy-aki-tsoxatzopoyloy/Δύο ακίνητα της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκούντρουν Μολντενάουερ προχώρησε ο ανακριτής της πολύκροτης υπόθεσης Γαβριήλ Μαλλής, ενώ την ίδια ώρα, οι αρχές πρόκειται άμεσα να αποστείλουν στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας στην Κύπρο.


Με διάταξή του ο ανακριτής έθεσε σε καθεστώς δέσμευσης δύο ακίνητα που κατέχει η κυρία Μολντενάουερ, στην Αμάρυνθο Ευβοίας και στην Κόρινθο, ενώ λίγες μέρες πριν είχε απολογηθεί και αφεθεί ελεύθερη δίχως όρους για εμπλοκή της στην υπόθεση διακίνησης «μαύρου» πολιτικού χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώην σύζυγος του κ. Τσοχατζόπουλου κατέστη κατηγορουμένη στην υπόθεση, καθώς εντοπίστηκαν εμβάσματά της προς την ιταλική εταιρία, που φέρεται να διακινούσε παράνομα χρήματα του 'Ακη Τσοχατζόπουλου και που είχε συσταθεί από τον προφυλακισμένο επιχειρηματία Γιώργο Σαχπατζίδη.

Οι ανακριτές της υπόθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αποστείλουν στοιχεία της δικογραφίας στην Κύπρο, καθώς οι κυπριακές αρχές φέρονται να έχουν ζητήσει, μέσω δικαστικής συνδρομής, στοιχεία για τον Κύπριο πρώην υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη και τον επιχειρηματία Αλ Ζαγιάντ Φουάντ.

Τα ονόματα των δύο κυπρίων υπηκόων εμπλέκονται στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση των «ωφελημάτων», τα οποία φέρεται να έλαβε ο 'Ακης Τσοχατζόπουλος από την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας.

Ο κύπριος πρώην υπουργός ενεπλάκη σε διακίνηση παράνομου χρήματος στη συμπληρωματική απολογία του Νίκου Ζήγρα, εξαδέλφου του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο δε Φουάντ έχει εντοπιστεί από λογαριασμούς που του ανήκουν και από τους οποίους εμφανίζονται να «φεύγουν» εκατομμύρια ευρώ, με αποδέκτες υπεράκτιες εταιρείες που - κατά την κατηγορία - ανήκουν στον προφυλακισμένο πρώην υπουργό Εθνικής 'Αμυνας.

Πηγή: newpost.gr
Categories: