Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Φωνή λαού στην Ξάνθη: Η μεγαλύτερη πορεία όλων των εποχών – Νέκρωσε η πόλη


Η μεγαλύτερη απεργιακή κινητοποίηση και πορεία όλων των εποχών πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην Ξάνθη. Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κατά πολύ αυτή του Οκτωβρίου 2011 καθώς και αυτή της εποχής Γιαννίτση, φτάνοντας περίπου τους 3.000 διαδηλωτές.
Φωνή λαού στην Ξάνθη: Η μεγαλύτερη πορεία όλων των εποχών – Νέκρωσε η πόλη
Η πόλη νέκρωσε από το πρωί λόγω της συμμετοχής των εμπόρων και των επαγγελματιών στις κινητοποιήσεις ενώ θετικά λειτούργησε η περιφρούρηση που είχαν.

Στην απεργιακή συγκέντρωση που έγινε στο Εργατικό Κέντρο μίλησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΚΞ, ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΞ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης.
Η συμμετοχή ήταν τόσο μεγάλη που όταν έφευγε το τελευταίο μπλοκ από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, η κεφαλή έφτανε στο μέσο της Οδού Καραολή, κατακλύζοντας το κέντρο. Όλα τα καταστήματα παρέμειναν κλειστά και μόνο κάποιες αλυσίδες και ιδιωτικές τράπεζες λειτούργησαν αλλά έκλεισαν την ώρα της πορείας.
Επίσης κλειστά ήταν τα καφέ, πλην ενός στην οδό Τσιμισκή και Καραολή που πείστηκε να κλείσει λίγο πριν την πορεία από ομάδα περιφρούρησης. Ο κόσμος που συμμετείχε δεν ήταν μόνο οργανωμένοι συνδικαλιστές και μέλη οργανώσεων αλλά και απλοί πολίτες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: