Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ένας καυγάς αφήνει τρία χωριά χωρίς νερό!


Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν τρία χωρίς του δήμου Φαιστού, έρμαια της κόντρας που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και την κοινωνία του Ζαρού.

Ένας καυγάς αφήνει τρία χωριά χωρίς νερό!

Το πολύτιμο κοινωνικό αγαθό, το νερό που βρίσκεται στη ρίζα του Ψηλορείτη, φαίνεται να αποτελεί πλέον, σύμφωνα με το prismanews.gr, το μήλο της έριδος στην περιοχή της Μεσαράς που όχι μόνο διψά αλλά σε πολλές περιπτώσεις αναγκάζεται να πληρώνει το νερό... χρυσάφι.

Αυτό το νερό λοιπόν φαίνεται ότι έχει βρεθεί στη μέση ενός καυγά και τώρα τη νύφη πληρώνουν οι κάτοικοι τριών χωριών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να υδρεύονται με νερό... άρδευσης.

Ο καυγάς ξεκίνησε μερικές μέρες πριν όταν η Δημοτική αρχή με απόφαση της έδωσε νερό από το Μορόνι, που παίρνει νερό από το Ζαρό, στην Πλουτή.

Πρόκειται για ένα χωριό 50 ηλικιωμένων ανθρώπων που αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα ύδρευσης επί σειρά ετών.

Ο Ζαρός δεν έκρυψε την ενόχληση του για την αυθαίρετη απόφαση της δημοτικής αρχής να δώσει νερό στην Πλουτή χωρίς να ρωτήσει κανέναν από το τοπικό συμβούλιο αλλά με μόνη απόφαση αυτή του προέδρου της ΔΕΥΑΦ, όπως υποστήριξαν φορείς του χωριού.

Έτσι συγκέντρωσε υπογραφές όλων των τοπικών φορέων του Ζαρού ζητώντας την παραίτηση του προέδρου της ΔΕΥΑΦ και παράλληλα τη διακοπή της υδροδότησης της Πλουτής.

Η υδροδότηση του μικρού χωριού σταμάτησε το ίδιο βράδυ, ωστόσο το θέμα της παραίτησης του προέδρου της ΔΕΥΑΦ προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις και αναστάτωση στο Δήμο Φαιστού, λένε οι πληροφορίες.

Ο πρόεδρος δεν παραιτήθηκε ενώ το βράδυ της Παρασκευής έγινε λαϊκή συνέλευση στο δημοτικό κατάστημα του Ζαρού.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκε και η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, η οποία όμως αναγκάστηκε να φύγει τελικά αφού η ατμόσφαιρα ήταν εξαιρετικά ηλεκτρισμένη.

Η συνέλευση των κατοίκων του Ζαρού, που δήλωναν ενοχλημένοι από τη στάση του δήμου απέναντι τους, διήρκεσε μέχρι τις 10 το βράδυ οπότε και αποφάσισαν να κόψουν το νερό στα χωριά Μορόνι, Μάκρες και Πλουτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότεροι από 300 κάτοικοι του Ζαρού πήγαν μέχρι το σημείο που βρίσκονται οι βάνες και χωρίς να προκαλέσουν ζημιές, τις έκλεισαν με το αίτημα να παραιτηθεί ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ που με την απόφαση του αυθαιρέτησε σε βάρος της τοπικής κοινωνίας, όπως επεσήμαναν ξανά και ξανά κατά τη διάρκεια της λαϊκής συνέλευσης.

Ωστόσο με την κίνηση τους αυτή οι κάτοικοι του Ζαρού εξαναγκάζουν τους κατοίκους τριών χωριών να πίνουν νερό... άρδευσης αφού άλλο νερό στην περιοχή τους δεν υπάρχει.

Πηγή: newsbomb.gr
Categories: