Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Άρχισαν οι εκσκαφές στην Κω για τον Μπεν

Η γη τoυ νησιού της Κω κρύβει επί εικοσιένα χρόνια τη λύση στο μυστήριο του Μπεν Νίνταμ; 

Άρχισαν οι εκσκαφές στην Κω για τον Μπεν



Σε αυτό το ερώτημα καλούνται να απαντήσουν Βρετανοί ειδικοί της Αστυνομίας του Νοτίου Γιορκσάιρ που βρίσκονται ήδη στο νησί.


Με ειδικά μηχανήματα γεωφυσικής εξέτασης του εδάφους που έχουν ήδη μεταφέρει στην Κω, θα πραγματοποιήσουν εκσκαφή σε ακίνητο που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το σημείο που χάθηκε ο Μπεν το 1991, σε ηλικία 21 μηνών.

Οι Βρετανοί ερευνούν την εκδοχή που ακούστηκε και στο «Τούνελ», ότι πιθανότατα το παιδί να σκόνταψε σε βαθύ λάκκο που ανοιγόταν για τα θεμέλια κατασκευής εργοστασίου και να καταπλακώθηκε από το χώμα. Υπάρχει και σχετική μαρτυρία οδηγού εκσκαφέα, ο οποίος κατέθεσε ότι την ημέρα που χάθηκε ο Μπεν, είχε ανοίξει το βαθύ χαντάκι. Δεν πρόσεξε όμως το παιδί να περιπλανιέται στο σημείο, όπως είπε ο ίδιος στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Με τη συνεργασία ειδικών αρχαιολόγων και εκπαιδευμένων σκύλων, Βρετανοί και Έλληνες αστυνομικοί, θα επιβλέψουν τις εκσκαφές που θα διαρκέσουν από μία εβδομάδα έως 10 μέρες. Στόχος των ερευνών να βρεθούν τα οστά του παιδιού και να μπει ένα τέλος σε αυτό το μυστήριο που κρατά 21 χρόνια.

Στην κατοχή του κλιμακίου των Βρετανών ειδικών βρίσκεται και δείγμα DNA του Μπεν που φυλασσόταν όλα αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο Παίδων του Σέφιλντ.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρετανικών ΜΜΕ, οι Αρχές του Νοτίου Γιορκσάιρ ήρθαν στην Ελλάδα προετοιμασμένοι αφού τους τελευταίους 18 μήνες μελετούν προσεκτικά τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί.

Στο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η έρευνα του «Τούνελ» που συνεχίζεται όλο αυτό τον καιρό. Η Αγγελική Νικολούλη υποστήριζε ότι πιθανότατα να μην απήχθη ο Μπεν, αλλά να συνέβη κάποιο ατύχημα στη γειτονική περιοχή. Θυμίζουμε ότι το αγοράκι βγήκε χωρίς να το αντιληφθεί κανείς, από το τροχόσπιτο της οικογένειάς ακολουθώντας τον θείο του που απομακρύνθηκε με μηχανή.

Δημοσιογράφοι της βρετανικής εκπομπής «Calendar» που φιλοξενήθηκαν στο στούντιο του «Τούνελ», παρουσίασαν για πρώτη φορά ντοκουμέντο της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου που δείχνει τον Μπεν στη σημερινή ηλικία. Παράλληλα κατέγραψαν τα στοιχεία της δικής μας έρευνας για το αγοράκι που χάθηκε ενώ βρισκόταν για διακοπές με την οικογένεια του στην περιοχή Ηρακλής της Κω.

Πηγή: anikolouli.gr
Categories: