Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Σε ανάδειξη ορειβατικών μονοπατιών της Λίμνης Πλαστήρα προχωρά η περιφέρεια Θεσσαλίας


Ένα μεγάλο έργο που προβλέπει την σήμανση του δικτύου ορειβατικών μονοπατιών της Λίμνης Πλαστήρα, ενέκρινε πρόσφατα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. 
n
Το έργο «Βελτίωση-Σήμανση Δικτύου Ορειβατικών Μονοπατιών Δήμου Λίμνης Πλαστήρα» θα προσφέρει τη δυνατότητα στους πεζοπόρους επισκέπτες να περιηγηθούν σε χωριά και τόπους της περιοχής που έχουν να επιδείξουν όχι μόνο ιστορικό ενδιαφέρον αλλά και φυσικό πλούτο.

Η υλοποίηση του έργου θα αποκαταστήσει και θα αναδείξει παλιά μονοπάτια και διαδρομές επικοινωνίας των χωριών που το πλάτος τους έφτανε το 1 με 1,5μ., με απλές εργασίες που περιλαμβάνουν την κοπή πεσμένων κορμών που διακόπτουν την πορεία των μονοπατιών, καθαρισμούς χόρτων, κλαδεύσεις, αλλά και κατασκευή λιθόστρωτων καλντεριμιών και σκαλοπατιών από κορμούς δέντρων ή φυσικές πέτρες. Ξύλινα παγκάκια και τραπέζια θα τοποθετηθούν σε σημεία όπου υπάρχουν υπαίθριες φυσικές βρύσες. Εντός των οικισμών, ξύλινες πινακίδες με χάρτη των διαδρομών θα υποδεικνύουν την αρχή των μονοπατιών.
Πηγή: athensvoice.gr
Categories: