Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευμένοι σκύλοι από την Ανδαλουσία ανιχνεύουν φόλες... στα Τρίκαλα


Στην Ελλάδα βρίσκονται ειδικοί σκύλοι από την Ανδαλουσία...που ψάχνουν για φόλες σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι να καταγραφούν χρήσεις δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές του προγράμματος (Natura 2000, Αντιχάσια Όρη – Μετέωρα και Κόζιακας). Η ομάδα που αποτελείται από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέπτεται χωριά και κυνηγητικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια.


Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στις περιοχές των δήμων Καλαμπάκας (Βλαχάβα) και Πύλης (Καλογήρους, Άγιος Βησσαρίωνας, Νεραϊδοχώρι) βρέθηκαν 4 νεκρά σκυλιά, υπολείμματα 4 δολωμάτων και 1 αλεπού κοντά σε μία στάνη ιδιοκτησίας του κ. Ιωάννη Τσιονάρα.

Τα σκυλιά της ομάδας έψαχναν αρκετές ώρες την περιοχή. Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ περισυνέλλεξε δείγματα από τα υπολείμματα των δολωμάτων καθώς και από τα νεκρά ζώα για περαιτέρω τοξικολογικές εξετάσεις.

Την επιχείρηση επιβλέπουν τα δασαρχεία Τρικάλων και Καλαμπάκας και υποστηρίζουν ενεργά με καθημερινή συμμετοχή οι κυνηγητικοί σύλλογοι Πύλης και Καλαμπάκας.Τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012 θα πραγματοποιηθεί επίδειξη της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων στο χωριό Βλαχάβα Καλαμπάκας στις 9:30 το πρωί, μετέπειτα θα ακολουθήσει ομιλία και συζήτηση που θα γίνει στο Κέντρο Ενημέρωσης Προστατευόμενης περιοχής Χασίων – Αντιχασίων που βρίσκεται στην Καλαμπάκα στην οδό Ιωαννίνων 95.

Πηγή: mysalonika.gr
Categories: