Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Κουτάβια έσωσαν αγόρι με σύνδρομο Down


Ένα 10χρονο αγόρι από το Hackleburg της Αλαμπάμα, στις ΗΠΑ, που είχε χαθεί στο δάσος για περισσότερες από 18 ώρες, επιβίωσε με τη βοήθεια… κουταβιών που το κράτησαν ζεστό!
Κουτάβια έσωσαν αγόρι με σύνδρομο Down
Ο Kyle Camp εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τρίτης. Οι γονείς του τον αναζήτησαν χωρίς αποτέλεσμα κι έτσι κάλεσαν την αστυνομία.

Δεκάδες εθελοντές και οι αρμόδιες αρχές έκαναν ολονύχτιες έρευνες για το αγόρι και στην προσπάθειά τους τούς βοήθησαν και πυροσβέστες από τις γύρω περιοχές.
Την περιοχή «χτένιζε» από αέρος και στρατιωτικό ελικόπτερο.
Την περιοχή γύρω από το σπίτι των Camp καλύπτει πυκνό δάσος αλλά οι αρχές πίστευαν πως το αγόρι δεν θα είχε φτάσει πολύ μακριά.
Τελικά την Τετάρτη το πρωί, έπειτα από 18 αγωνιώδεις ώρεςδύο διασώστες ακολούθησαν τον σκύλο της οικογένειας Camp κατά μήκος ενός μικρού ποταμού και μέσα σε πυκνούς θάμνους και βρήκαν τον μικρό κουλουριασμένο με τέσσερα κουτάβια!
«Άκουσα τα σκυλιά να γαβγίζουν και ακολούθησα το σκύλο της οικογένειας. Ήταν μέσα στο ποταμάκι, σε απόσταση περίπου 1,5 μιλίου», δήλωσε μία από τους διασώστες.
Το αγόρι ήταν βρεγμένο και είχε χάσει τα παπούτσια του. Τα κουτάβια τον είχαν κρατήσει ζεστό κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Οι αρχές εκτιμούν πως ο Kyle, που πάσχει από σύνδρομο Down, ακολούθησε τα κουτάβια στο ποτάμι και τελικά χάθηκε.
Πηγή: tsantiri.gr
Categories: