Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Οργιάζουν οι φήμες για συγχώνευση της Opel με Peugeot και Citroen


Το γύρο της Ευρώπης κάνουν τα τελευταία 24ωρα φήμες που θέλουν τη General Motors και τη γαλλική PSA να εξετάζουν τη συγχώνευση της Opel με τις Peugeot/Citroen, προκειμένου οι τρεις εταιρείες να επιστρέψουν στην κερδοφορία.

http://newpost.gr/post/161072/orgiazoyn-oi-fimes-gia-sygxoneysi-tis-Opel-me-Peugeot-kai-Citroen/


Την είδηση μετέδωσαν αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία – ανάμεσά τους και το Reuters – επικαλούμενα πληροφορίες από πηγές που θέλουν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι εξετάζονται όλες οι εναλλακτικές λύσεις: Οι Γάλλοι να αγοράσουν την Opel, οι Αμερικάνοι να αποκτήσουν τις Peugeot/Citroen, ή τέλος οι τρεις αυτοκινητοβιομηχανίες να συγχωνευτούν, δημιουργώντας μία νέα εταιρεία. Τόσο η Opel όσο και οι δύο γαλλικές μάρκες έχουν πληγεί σημαντικά από την ύφεση, καθώς εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την ευρωπαϊκή αγορά.

Μέχρι στιγμής πάντως καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Τον περασμένο Φεβρουάριο η General Motors και η PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσαν την έναρξη μακροπρόθεσμης και ευρείας στρατηγικής συνεργασίας, προκειμένου να τονωθεί η ανταγωνιστικότητά τους στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πηγή: newpost.gr