Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ένα στα δυο ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο


Το διαδίκτυο, έχει μπει στην ζωή μας χρόνια τώρα. Πόσες οικογένειες όμως έχουν πρόσβαση;

0e417  e6f206fbf1024c9eb1cd9775e11c35bb M Ένα στα δυο ελληνικά νοικοκυριά διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο

Το 53,6% των Ελληνικών νοικοκυριών με ένα τουλάχιστον μέλος ηλικίας 16-74 ετών , διαθέτουν σύνδεση στο Διαδίκτυο , σύμφωνα με έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι στην συντριπτική τους πλειοψηφία (94,8%) οι συνδέσεις αυτές είναι ευρυζωνικές
.
Έξι στους δέκα χρησιμοποίησαν Η/Υ και το διαδίκτυο κατά το Α’ τρίμηνο του 2012 ενώ παρατηρείται σύγκλιση στα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή και πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Τακτική χρήση του διαδικτύου, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, διενεργεί το 91,4% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το Α’ τρίμηνο του 2012, ποσοστό σταθερό σε σχέση με το 2011 (91,7%) ενώ το ποσοστό όσων χρησιμοποιούν καθημερινά το διαδίκτυο παρουσιάζει αύξηση κατά 4,6% σε σχέση με αυτό που καταγράφηκε το 2011.


Σύμφωνα με την έρευνα, δύο στους δέκα συνδέονται στο διαδίκτυο εν κινήσει, από φορητή συσκευή. Αναλυτικότερα, το 22,5% του συνολικού πληθυσμού ηλικίας 16- 74 ετών και το 40,9% όσων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο το α΄ τρίμηνο 2012, συνδέθηκαν στο διαδίκτυο εκτός της κατοικίας και του χώρου εργασίας τους, με τη χρήση φορητού υπολογιστή (laptop, notebook, notebook ή tablet), κινητού τηλεφώνου, smart phone ή άλλης φορητής συσκευής (PDA, MP3 player, e-book reader, φορητή κονσόλα παιχνιδιών, κ.ά.), παρουσιάζοντας αύξηση 64,2% και 54,9%, αντίστοιχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.


Τέσσερις στους δέκα, από αυτούς που συνδέθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν ως συχνό πρόβλημα που αντιμετώπισαν κατά τη σύνδεσή τους από φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή άλλη φορητή συσκευή, την μη καλή λήψη του σήματος του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ ένας στους δέκα ανέφερε ως πρόβλημα τη δυσκολία καθορισμού ή αλλαγής των ρυθμίσεων που απαιτούνται για σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όπως προκύπτει τέλος από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, έξι στους δέκα χρησιμοποιούν, για προσωπική χρήση, τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενώ τρεις στους δέκα πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές.
Πηγή: nafpaktianews.gr