Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Βραβεύονται Τρικαλινοί Ολυμπιονίκες μαθητές


Μια ξεχωριστή βράβευση για τους Τρικαλινούς μαθητές Παναγιώτη Λώλα και Κωνσταντίνο Τσίνα που διακρίθηκαν σε Μαθηματικούς διαγωνισμούς εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας, συνδιοργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο 24 Νοεμβρίου ο Δήμος Τρικκαίων και το Παράρτημα Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.
Στην εκδήλωση, η οποία θα γίνει στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, θα τιμηθούν οι δύο μαθητές που εκπροσώπησαν επάξια τα Τρίκαλα σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς. Ο Παναγιώτης Λώλας, μαθητή των Εκπαιδευτηρίων "Αθηνά" κατέκτησε χρυσά μετάλλια στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, στη Μαθηματική Βαλκανιάδα, στη Μαθηματική Μεσογειάδα καθώς και σε πανελλήνιο επίπεδο.

Ο Κωνσταντίνος Τσίνας, μαθητής του 1ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων, κατέκτησε χάλκινα μετάλλια στην Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα και στη Μαθηματική Μεσογειάδα, καθώς και σε πανελλήνιο επίπεδο. Οι επιτυχίες των δύο μαθητών κατατάσσουν τα Τρίκαλα την πρώτη, σε πανελλήνιο επίπεδο, σε επιτυχίες Μαθηματικών διαγωνισμών, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και το πληθυσμιακό κριτήριο, κατατάσσονται στις πρώτες θέσεις και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το τοπικό παράρτημα θα τιμήσει και τον κ. Δ. Κοντοκώστα ο πρώτος μαθητής της περιοχής μας με ανάλογες διακρίσεις τα χρόνια από το 1985 έως και το 1988.
Στην ίδια εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Θεόδωρου Μπόλη, καθηγητή του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, πρώην προέδρου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και για 20 και πλέον χρόνια αρχηγού των Εθνικών Μαθηματικών αποστολών, με θέμα "Παράξενα, έξυπνα και όμορφα Μαθηματικά".
Πηγή: thessalianews.gr
Categories: