Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Spiegel: «Η κατάρρευση των συνομιλιών έχει αφήσει την Αθήνα στο κενό για μία ακόμη φορά»


Σήμα κινδύνου εκπέμπει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σημειώνοντας πως «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα δεν κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με το ΔΝΤ για το πως θα διασφαλιστεί το φορτίο χρέους της Ελλάδας να μειωθεί σε διαχειρίσιμα επίπεδα. 
Η Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συνεχίζουν να απορρίπτουν οποιοδήποτε νέο κούρεμα χρέους. Η αντιπαράθεση μπορεί να γίνει επικίνδυνη» αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση το γερμανικό περιοδικό.

Το Spiegel αφήνει επίσης αιχμές  για την στάση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι  «τα τελευταία χρόνια, που χαρακτηρίζονται από διασώσεις-μαμούθ της ευρωζώνης και ατελείωτες αντιπαραθέσεις της Ε.Ε. για το μέλλον του μπλοκ, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει γίνει ειδικός στο να υποβαθμίζει τις διαφορές. Το πρωί της Τετάρτης, αφού οι συνομιλίες που είχαν ως στόχο να ξεπεράσουν επιτέλους το αδιέξοδο στις προσπάθειες να αναστηθεί η Ελλάδα κατέρρευσαν, έκανε και πάλι επίδειξη του ταλέντου του» σημειώνει το γερμανικό περιοδικό.
«Η κατάρρευση των συνομιλιών, στο μεταξύ, έχει αφήσει την Αθήνα στο κενό για μία ακόμη φορά. Η χώρα χρειάζεται επειγόντως την επόμενη πληρωμή των χρημάτων διάσωσης αλλά χωρίς την επίτευξης συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η δόση δεν μπορεί να εκταμιευθεί» επισημαίνεται  στο γερμανικό περιοδικό.
Πηγή: newsvoice.gr
Categories: