Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Έκκληση μάνας που ψάχνει να βρει τον 4χρονο γιο της

Αγώνα για να βρει ξανά και να σφίξει στην αγκαλιά της τον μονάκριβο γιο της, τον 4χρονο ......


Έκκληση μάνας που ψάχνει να βρει τον 4χρονο γιο της Γιάννη

Γιάννη, ο οποίος εδώ και δύο χρόνια έχει χαθεί από προσώπου γης μαζί με τον Ελληνα πατέρα του δίνει μια 26χρονη Βρετανίδα.

Πριν από έξι χρόνια η Emma Lignum γνώρισε και ερωτεύτηκε παράφορα τον σύζυγό της Αχιλλέα Μουζακίτη. Η ίδια είχε έρθει στη χώρα μας προκειμένου να εργαστεί για λίγους μήνες ως εκπρόσωπος βρετανικής εταιρείας. 


Παρασυρμένη από τον έρωτα για τον Ελληνα σύντροφό της, η Βρετανίδα δεν δίστασε να αφήσει τη χώρα της και να μετακομίσει στην Αθήνα. Εναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2008 ήρθε στη ζωή το αγγελούδι τους, ο Γιάννης.

Η ιστορία, ωστόσο, δεν είχε αίσιο τέλος: το 2010 το ζευγάρι χωρίζει, ενώ η μητέρα κάνει σχέδια να πάρει τον γιο της και να φύγει μακριά από την Ελλάδα.

Παρά τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις με τον πρώην της σύντροφο, αποφασίζει να εμπιστευτεί τον Μάιο του ίδιου χρόνου το αγοράκι στον πατέρα του για δεκαπέντε ημέρες, καθώς χρειαζόταν να πάει στη Βρετανία για να μεταφέρει τα πράγματά της. Λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο πατέρας και γιος εξαφανίζονται.

Μάταια η γυναίκα επιχειρεί να τους εντοπίσει. Με ένα τηλεφώνημα ο Αχιλλέας τής γνωστοποιεί ότι βρίσκονται στην Κέρκυρα. Εκτοτε αλλάζει τηλέφωνο και καμία επικοινωνία δεν είναι εφικτή.

Οι εβδομάδες περνούν και δεν έχει κανένα ίχνος από το μωρό της. Η Βρετανίδα αποφασίζει να πάει στην Κέρκυρα, στο χωριό του εν διαστάσει συζύγου της. Ομως, οι προσπάθειες να βρει το παιδί της πέφτουν στο κενό. Κανείς από τους κατοίκους δεν τους έχει δει.

Η 26χρονη, σε άσχημη ψυχολογική και οικονομική κατάσταση, επιστρέφει στη Βρετανία. Η καρδιά της είναι ραγισμένη, καθώς δεν μπορεί να ζήσει μακριά από τον γιο της. Ετσι μέσα από τη σελίδα της στο Facebook ζητά από τους συμπατριώτες της που πάνε για διακοπές στο νησί του Ιονίου να έχουν τα μάτια τους ανοιχτά. Τους εκλιπαρεί αν δουν το αγοράκι της, να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί της.

Ομως, αν και έχουν περάσει δυόμισι ολόκληρα χρόνια, ακόμη δεν έχει καταφέρει να μάθει κανένα νέο για τον Γιάννη της.

«Δεν γνωρίζω καθόλου εάν ο γιος μου είναι καλά, εάν είναι ζωντανός. Τον έχει πάει σε ένα μέρος που δεν γνωρίζει, μακριά από τους φίλους και την οικογένειά του. Αναρωτιέμαι όλη την ώρα τι του συμβαίνει. Είναι καλά; Τρώει καλά; Πώς νιώθει; Σκέφτομαι τα πάντα», λέει η ίδια στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης και προσθέτει: «Το μόνο που θέλω είναι να τον πάρω πάλι αγκαλιά. Να τον δω».
Η Emma Lignum απευθύνει έκκληση σε όλους να τη βοηθήσουν στον εντοπισμό του, ενώ προσφέρει και αμοιβή σε όποιον της δώσει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το παιδί της.

Από τις αρχές έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης κατά του Αχιλλέα Μουζακίτη, ο οποίος κατηγορείται για γονική αρπαγή. Τις επόμενες ημέρες η 26χρονη μητέρα αναμένεται να έρθει και πάλι στην Ελλάδα, προκειμένου να βρει το αγόρι της.


Πηγή: olathessaloniki.com
Categories: