Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δίκη για 28 στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Είκοσι οχτώ στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ανάμεσά τους ο Διονύσης Ψωμιάδης, αδελφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσαμασλής, παραπέμπονται σε δίκη για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.


Δίκη για 28 στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Η υπόθεση αφορά στην υπερκοστολόγηση του έργου κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης – Ωραιοκάστρου. Σύμφωνα με πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, στα οποία στηρίχθηκε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που παραπέμπει τους 28 για δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση με το ποσό των 815.000 ευρώ. Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα, οι υπερκοστολογήσεις έγιναν στη μελέτη, αλλά και στην κατασκευή του δρόμου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δεκαετία 1997 -2007, κατά την οποία ο Διονύσης Ψωμιάδης είχε διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος, ενώ μεταξύ άλλων, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών.


Πηγή: madata.gr
Categories: