Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η γιατρός-δολοφόνος: Σκότωσε 300 ασθενείς για να αδειάσει τα κρεβάτια

Μια γιατρός από την Βραζιλία, αντιμετωπίζει την πιο βαριά κατηγορία που θα μπορούσε να προσάψει κανείς σε όποιον ανήκει στον κλάδο της ιατρικής: Τον σκόπιμο θάνατο 300 ανθρώπων.

Η γιατρός-δολοφόνος: Σκότωσε 300 ασθενείς για να αδειάσει τα κρεβάτια


Η Βιρτζίνια Σουάρες ντε Σόουζα, συνελήφθη πριν από λίγες μέρες, μετά την ανακάλυψη πως 20 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας -σε τελικό στάδιο της ασθένειάς τους- του νοσοκομείου που εργάζεται, στη Νότια Βραζιλία, άφησαν την τελευταία τους πνοή, την ώρα που εκείνη ήταν υπεύθυνος της βάρδιας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για την υπερβολική χορήγηση φαρμάκων στους ασθενείς ή, τη μείωση της παροχή του οξυγόνου προς αυτούς. Σκοπός της ήταν να αδειάζουν, όσο το δυνατόν περισσότερα κρεβάτια, και σε λιγότερο χρονικό διάστημα. Παρά το γεγονός πως μέχρι στιγμής, έχουν ανακαλυφθεί στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή του στο θάνατο 20 ανθρώπων, υπάρχουν ανησυχίες πως τα θύματά της, αγγίζουν τα 300.
Κατά κάποιον τρόπο, η Ντε Σόουζα, έπαιζε τον ρόλο του Θεού, αποφασίζοντας ποιος από τους ασθενείς άξιζε να ζήσει ή να πεθάνει, ώστε να αδειάζουν τα κρεβάτια της κλινικής.
Αν μάλιστα, τελικά, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιωθούν, η συγκεκριμένη γιατρός, θα μείνει στην ιστορία ως η πιο «θανατηφόρα» αφού θα προσπεράσει των Χάρολντ Σίπμαν, της Βρετανίας, ο οποίος και κρατούσε τα «σκήπτρα» (πριν αυτοκτονήσει δια απαγχονισμού), με καταγραμμένους 215 νεκρούς ασθενείς, στα 25 χρόνια της καριέρας του.
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: