Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Οι ληστές έγιναν ... λαγοί μετά την επίθεση καταστηματάρχη


Η απόπειρα ληστείας τους βγήκε …ξινή, αφού δεν πήραν τίποτε και βρέθηκαν στο …φρέσκο.

Οι ληστές έγιναν ... λαγοί μετά την επίθεση καταστηματάρχη

Τρεις … άγουροι ληστές, ένας 19χρονος Έλληνας και δύο Αλβανοί, ηλικίας 19 και 17 ετών αντίστοιχα, πήγαν να ληστέψουν μίνι-μάρκετ στη Λαμία αλλά βρήκαν το δάσκαλό τους στο πρόσωπο του 52χρονου καταστηματάρχη, ο οποίος τους έτρεψε σε φυγή, για να συλληφθούν από αστυνομικούς λίγο αργότερα.

Η απόπειρα ληστείας έγινε το πρωί της Τσικνοπέμπτης 7 Μαρτίου και είχε οργανωθεί τόσο ερασιτεχνικά, που θύμιζε ταινία με τον Μίστερ Μπιν. Ο 17χρονος, φορώντας κουκούλα και κρατώντας ένα μαχαίρι στο χέρι μπήκε στο κατάστημα, ενώ οι συνεργοί του περίμεναν απέξω μέσα σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 19χρονου Έλληνα.

Με την απειλή του μαχαιριού ο 17χρονος Αλβανός προσπάθησε να αποσπάσει από τον 52χρονο ιδιοκτήτη τις εισπράξεις του καταστήματος. Αυτός όμως όχι μόνο αντιστάθηκε αλλά επιτέθηκε στο νεαρό ληστή με ένα ξύλο, με αποτέλεσμα αυτός να τρομοκρατηθεί και να τραπεί σε φυγή.

Ο δράστης επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, όπου τον περίμεναν οι δύο συνεργοί του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Στο μεταξύ ο 52χρονος καταστηματάρχης τηλεφώνησε στην Αστυνομία και άρχισε αμέσως η αναζήτηση των δραστών.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα εντοπίστηκε το όχημά τους στην έξοδο της πόλης της Λαμίας, όπου μετά από δυναμική επέμβαση των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. ακινητοποιήθηκε οι τρεις δράστες και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο κάτω από το κάθισμα του οδηγού και κατασχέθηκε, το μαχαίρι με το οποίο νωρίτερα ο 17χρονος δράστης αποπειράθηκε να διαπράξει την ληστεία στο κατάστημα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν ένα ζευγάρι γάντια, μία πένσα, δύο μαύρα περιλαίμια (φωτό) και το όχημα των δραστών ως μέσο μεταφοράς και διαφυγής τους.  Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, νωρίτερα το ίδιο πρωί, μετέβησαν σε συνεργείο μοτοποδηλάτων στην Λαμία και απείλησαν με μαχαίρι τον 37χρονο ιδιοκτήτη του.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πηγή: egnomi.gr
Categories: