Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Νέο στοιχείο-κλειδί για την εξαφάνιση της Μαντλίν εξετάζει η αστυνομία

Οι ντετέκτιβ που διερευνούν την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν ΜακΚαν υποπτεύονται πως μία ομάδα Βρετανών καθαριστών μπορεί να έχουν το «κλειδί» ως πως το που βρίσκεται το νεαρό κορίτσι.

Νέο στοιχείο-κλειδί για την εξαφάνιση της Μαντλίν εξετάζει η αστυνομία


Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων του πορτογαλικού ξενοδοχειακού θέρετρου, στο οποίο η Μαντλίν και η οικογένειά της διέμεναν τη στιγμή που η μικρή εξαφανίστηκε το 2007, ρωτήθηκαν για καθαριστές της περιοχής, που είχαν στην κατοχή τους ένα λευκό βαν.

Ένας εκ των ιδιοκτητών δήλωσε πως οι αστυνομικοί του είπαν πως ψάχνουν μία ομάδα έξι έως οκτώ Βρετανών καθαριστών, που οδηγούσαν ένα λευκό βαν στην περιοχή Praia da Luz, δουλεύοντας σε ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα καθαρισμού αναφέρεται στις έρευνες της αστυνομίας για την τύχη της νεαρής κοπέλας.
Το νέο αυτό στοιχείο προέκυψε από την επανεξέταση της υπόθεσης από τους Βρετανούς αστυνομικούς. Στην προσπάθειά τους να καθορίσουν ποιοι βρίσκονταν στο θέρετρο την περίοδο που εξαφανίστηκε η Μαντλίν, άρχισαν να ρωτούν τους ιδιοκτήτες αν είχαν δει μια ομάδα Βρετανών καθαριστών να εργάζονται εκεί.
Συνήθως, το θέρετρο Ocean Club είχε δικό του συνεργείο. Αλλά ορισμένοι ιδιοκτήτες προσλάμβαναν ιδιωτικά συνεργεία, που ζητούσαν λιγότερα χρήματα, μέσω αγγελιών που έβαζαν σε τοπικά σουπερμάρκετ.
Το λευκό βαν είχε αναφερθεί στις έρευνες για την απαγωγή της Μαντλίν και παλιότερα. Πριν τρία χρόνια, ένας άνδρας είχε καταθέσει πως είχε δει ένα κορίτσι που έμοιαζε με τη Μαντλίν στο πίσω μέρος ενός λευκού βαν, κοντά στο θέρετρο απ' όπου απήχθη.

Επίσης, είχε καταθέσει πως είχε δει ένα ζευγάρι, που υποστήριξε πως ήταν ρομά, κοντά στο βαν.
Ξεχωριστή αναφορά στην πορτογαλική αστυνομία ανέφερε ένα λευκό βαν και νεαρούς μελαχρινούς άνδρες να παρακολουθούν τα διαμερίσματα όπου έμενε η οικογένεια ΜακΚαν.

Πηγή: newsbomb.gr
Categories: