Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Εγκλήματα πάθους που έκαναν την Ελλάδα να δακρύσει


Το ερωτικό πάθος δεν έχει μόνο καλά. Μέσα σε μια εικοσαετία η Ελλάδα έχει δακρύσει πολλές φορές για στυγερά εγκλήματα. 
images
Η ζήλια και ο χωρισμός αποδεικνύεται ότι είναι οι λόγοι που οπλίζουν το χέρι των απεγνωσμένων δραστών. Στις παρακάτω τέσσερις χαρακτηριστικές περιπτώσεις ο θύτης και το θύμα έχουν ένα κοινό: Τον πόνο που ένιωσαν. Για τους πρώτους ο πόνος ήταν ψυχικός διότι το θολωμένο τους μυαλό τους προέτρεψε να αποβούν στην μοιραία πράξη. Οι δε βασανίστηκαν και ξεψύχησαν στην αγκαλιά των δολοφονών τους.

Δολοφόνησε το «Θεό» της
Η παρακάτω υπόθεση συντάραξε την χώρα το 1997 όχι μόνο επειδή μια γυναίκα δολοφόνησε εν ψυχρώ τον ερωμένο της. Αλλά επειδή η δολοφονία ενός ιερωμένου είναι από μόνη της μια πρωτοφανής και συναρπαστική είδηση. Προκάλεσε σεισμό πολλών ρίχτερ στην ελλαδική Εκκλησία και «τάραξε» το κοινό αίσθημα ενός λαού με έντονες θρησκευτικές πεποιθήσεις και ενεργή χριστιανική παράδοση. Όλα ξεκίνησαν όταν η βαθιά θρησκευόμενη 35χρονη Κάτια Γιαννακοπούλου, σύζυγος και μητέρα ενός αγοριού, γνώρισε τον 52χρονο Αρχιμανδρίτη Άνθιμο Ελευθερίαδη. Στο πρόσωπό του βρήκε ακριβώς αυτό που έψαχνε εκείνη την περίοδο που ήταν απεγνωσμένη: Έναν άνθρωπο που της έδινε κουράγιο, δύναμη και της ενέπνεε εμπιστοσύνη. Έβλεπε στο Θεό το πρόσωπο του, όπως θα πει λίγους μήνες αργότερα με δάκρυα στα μάτια ενώπιον του Δικαστηρίου. Γνώριστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, τα αισθήματα ήταν αμοιβαία και μετά από σύντομο χρονικό διάστημα σύναψαν ερωτική σχέση. Οι επαφές τους γίνονταν όλο και πιο συχνές, τρεις και τέσσερις φορές την εβδομάδα. Βίωνε, μαζί του, την απόλυτη ταύτιση. Ζούσε για εκείνον και θα έκανε τα πάντα για εκείνον. Αφού πέρασαν αρκετά χρόνια ο 52χρονος κατάλαβε ότι ήταν λάθος και ζήτησε από την 35χρονη να χωρίσουν και για να κάνει πιο εύκολο τον χωρισμό τους αποφάσισε να φύγει μόνιμα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα, στο Λονδίνο. Όμως η Κ. Γιαννακοπούλου συνέχισε να επιμένει και να τον επισκέπτεται συνέχεια. Ταξίδευε ακόμα και αυθημερόν για να τον δει έστω για λίγο. Ο ιερωμένος αντιλαμβάνεται το πάθος της που γίνεται «θηλιά» και πλησιάζει να τον «πνίξει». Προσπαθεί να διακόψει. Ο «πατέρας Άνθιμος», όπως τον αποκαλούσε, δεν την βλέπει όπως πριν. Το νοιώθει. Το καταλαβαίνει. Δεν την ήθελε όπως πρώτα. Δείχνε κουρασμένος, απόμακρος και αδιάφορος: Θα πει αργότερα στην απολογία της. Την τελευταία σκηνή της ιστορίας την έγραψε η Κ. Γιαννακοπούλου: Περίμενε τον εραστή της έξω από το σπίτι του στη Νέα Σμύρνη. Τον είδε. Εκείνος την κοίταξε στα μάτια. Προσπάθησε να του μιλήσει. Της γύρισε την πλάτη και αυτή τον εκτέλεσε ρίχνοντάς του εφτά σφαίρες. «Αν μπορούσα να τον αναστήσω με πέντε φιλιά, ποτισμένα από το αίμα της μετανιωμένης μου καρδιάς, θα το έκανα», δήλωσε λίγο αργότερα στους ανακριτές. Η υπόθεση Γιαννακοπούλου-Ελευθεριάδη είχε «κοσμήσει» δεκάδες πρωτοσέλιδα. «Θα ήθελε να αναστήσει τον υπόγειο θεό της», έγραφαν τα «ΝΕΑ» και «Ψυχρή εκτέλεση Αρχιμανδρίτη», η «Καθημερινή».
Δολοφόνος υπεράνω πάσης υποψίας

Ο δικηγόρος Γιώργος Κούλας ήταν ένας ευυπόληπτος πολίτης, ευκατάστατος και υπεράνω πάσης υποψίας. Άψογος επαγγελματίας και σωστός οικογενειάρχης. Ήταν παντρεμένος χρόνια με τη γυναίκα του, επίσης δικηγόρο Άντα Σίμου και είχαν αποκτήσει τρία παιδιά. Είχαν συχνά έντονους καυγάδες, αλλά ποτέ δεν έδωσαν αφορμή για σχόλια. Και κανείς δεν περίμενε την κατάληξη του ζευγαριού. Η ζήλια μετέτρεψε τον έρωτα σε φρίκη και ο τελευταίος καυγάς του ζευγαριού βάφτηκε με αίμα. Ο Π. Κούλας στραγγάλισε τη γυναίκα του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χάπια. «Δικηγόρος στραγγάλισε από ζήλια τη γυναίκα του», ήταν ο τίτλος στα «ΝΕΑ», ενώ το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» ήταν «Οικογενειακό δράμα στην Κηφισιά-40χρονος σκότωσε από παθολογική ζήλια τη δικηγόρο σύζυγό του και εξαφανίστηκε».

Δεν υπάρχει τέλειο έγκλημα
Σοκ στην Ελλάδα, δάκρυσε η Βέροια. Η συγκεκριμένη ανθρωποκτονία απασχόλησε για πολλούς μήνες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς το θύμα, η Κική Κούσογλου είχε εξαφανιστεί και δεν υπήρχαν στοιχεία σχετικά με τη τύχη του. Μάλιστα, οι συγγενείς του θύματος απευθύνθηκαν στην Αγγελική Νικολούλη και στην τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε εκείνη την εποχή «Φως στο Τούνελ», ώστε να συλλέξουν στοιχεία που θα οδηγούσαν στην εξιχνίαση της εξαφάνισης της. Ανάμεσα στους ύποπτους ήταν και ο σύντροφός της ο 23χονος Δάνος Μουρατίδης. Αρχικά, κατάφερε να πείσει τις αρχές που ερευνούσαν την τραγική υπόθεση ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δολοφονία της άτυχης 20χρονης. Όμως, η αλήθεια φανερώθηκε σύντομα. Ο Δάνος στραγγάλισε την Κική με τα ίδια του τα χέρια και στη συνέχεια την έβαλε στο αυτοκίνητο και με τη βοήθεια του 40χρονου συνεργού του την μετέφεραν το άψυχο σώμα της στην περιοχή Φράγμα Ασωμάτων Ημαθίας και τα πράγματά της σε άλλο σημείο, σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν τα ίχνη της. Τα ξημερώματα της επομένης μέρας ο δράστης έθαψε πρόχειρα το πτώμα στο ίδιο σημείο. Όμως, ποιος είναι ο λόγος που ο Δάνος έφτασε στο έσχατο σημείο; Η αρρωστημένη ζήλια και το πάθος πρωταγωνιστούν και σε αυτή τη τραγική ιστορία. Η Κική και ο Δάνος είχαν πέντε χρόνια σχέση, όμως ο Δάνος ζήλευε παθολογικά την πανέμορφη 23χρονη. Η Κική δεν άντεχε άλλο την πίεση που της ασκούσε και του είπε να χωρίσουν οριστικά. Στις 11 Απριλίου του 2005, ο Δάνος καλεί την Κική σπίτι του με αφορμή να πάρει κάποια πράγματα. Τα ξημερώματα η Κική ήταν νεκρή. Ύστερα από τέσσερις μήνες και ο Δάνος ομολόγησε και σήμερα εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης στις φυλακές Διαβατών. Οι αναφορές στον τύπο ήταν ελάχιστες. Στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής ο τίτλος ήταν : «Ο φίλος της ήταν ο δολοφόνος».

Το «όχι» του όπλισε το χέρι
Το πιο πρόσφατο έγκλημα πάθους που επίσης συγκλόνισε την Ελλάδα ήταν η δολοφονία της 30χρονης υπαλλήλου των ΕΛΤΑ στον Πειραιά. Η άτυχη γυναίκα ήταν χωρισμένη με δύο παιδιά και είχε συνάψει σχέση με τον επίσης χωρισμένο 35χρονο, ο οποίος δούλευε κι αυτός στα ΕΛΤΑ Κερατσινίου. Λίγες ημέρες πριν γίνει το τραγικό συμβάν, η 30χρονη είχε ζητήσει από το σύντροφό της να χωρίσουν. Εκείνος προσπαθούσε να την πείσει και να κρατήσει «ζωντανή» τη σχέση, όμως η 35χρονη ήταν ανένδοτη. Τον τύφλωσε το πάθος και η ζήλια. Ξεκίνησε να την απειλεί ακόμη και με την ίδια της τη ζωή, την έκαψε το αμάξι και η 30χρονη ζήτησε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 35χρονου συντρόφου της. Μάταια όμως. Λίγες μέρες αργότερα ο δράστης, θολωμένος από τον έρωτα που έτρεφε για την πρώην σύντροφό του, αποφάσισε να δώσει ένα τραγικό τέλος στην ιστορία: Πήρε το όπλο του, πήγε στο γραφείο της 35χρονης, έδιωξε όσους ήταν μέσα και την πυροβόλησε μια φορά. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και συνέλαβε τον ατάραχο δράστη.
Πηγή: likekalamata.gr
Categories: