Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα

Ο Ακης Τσοχατζόπουλος σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, δηλώνει και πάλι θύμα μέσα από τη φυλακή. «Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα» επέμεινε χαρακτηριστικά πολλές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

Άκης Τσοχατζόπουλος: Κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τίποτα


Στη συνέντευξή του στον Νίκο Ευαγγελάτο, μέσα από τον Κορυδαλλό, ο πρώην υπουργός χαρακτηρίζει την καταδίκη του για ανακριβές πόθεν έσχες ως «πρωτοφανές πρόβλημα της δικαιοσύνης», ενώ εμφανίζεται ιδιαίτερα εμπρηστικός απέναντι στο Συμβούλιο Εφετών και το παραπεμπτικό βούλευμα προς το πρόσωπό του.

Ο πρώην υπουργός υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις εις βάρος του, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κατηγορούν τη γυναίκα μου και το παιδί μου είναι σε εξορία». Όλα είναι στημένα, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να αποδεικνύει την εμπλοκή του στην υπόθεση. «Είναι όλα νόμιμα. Που ξέρουν τα περιουσιακά μου στοιχεία;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά.

«Είμαι αθώος, δεν έχει βρεθεί τίποτα εναντίον μου» είπε ακόμη ο κ. Τσοχατζόπουλος, κάνοντας λόγο για προσωπικά δεδομένα -αναφερόμενος στα έγγραφα που φέρονται να βρέθηκαν κατά την έρευνα στην οικία του. «Παράνομα μπήκαν στο σπίτι μου, δεν ξέρω τι χαρτιά βρήκαν» σημείωσε.

Σχολιάζοντας το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, με το οποίο ο ίδιος και άλλοι 18 κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για την υπόθεση των «χρυσών μιζών», που αφορούν σε δύο συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων -τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπoρικά συστήματα Tor-Μ1-, ο κ. Τσοχατζόπουλος μίλησε για κατάπτυστο κείμενο, με ψεύδη και διαστρεβλώσεις.

Ανέφερε επίσης ότι το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε το αίτημά του για αυτοπρόσωπη παρουσία, αλλά και δεν κάλεσε το ΚΥΣΕΑ της περιόδου εκείνης, όπως ο ίδιος είχε ζητήσει. «Θέλουν να τα κουκουλώσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με τη μαρτυρία του ξαδέρφου του, Νίκου Ζήγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για έναν βαριά άρρωστο άνθρωπο, τα λόγια του οποίου θα πρέπει να εξεταστούν, σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του. «Είναι ειδική περίπτωση» είπε χαρακτηριστικά, επιμένοντας ότι όλες οι διαδικασίες που αφορούν στα εξοπλιστικά προγράμματα κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Πεντάγωνο, έχουν γίνει νόμιμα.


Πηγή: madata.gr
Categories: