Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Πάτρα: Πόλεμος για το φτηνό πιτόγυρο! - Απειλούν με μηνύσεις!

Απειλούν ακόμη και με μηνύσεις επιχειρηματίες που κατάφεραν να εξασφαλίζουν φθηνά, αλλά ποιοτικά προϊόντα στους καταναλωτές.


Στα μαχαίρια φαίνεται πως θα βρεθούν καταστηματάρχες εστίασης της Πάτρας μετά την παρέμβαση του Συλλόγου τους ο οποίος θέτει ζήτημα ποιότητας σε όσους έχουν κατεβάσει σε χαμηλά επίπεδα τις τιμές πώλησης των προϊόντων τους.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Σταυρόπουλος δηλώνει πως την ώρα που όλα αυξάνονται, καταστηματάρχες αναγκάζονται να μειώσουν τις τιμές. Και προσθέτει πως στην αγορά έχει φουντώσει το φαινόμενο των χαμηλών τιμών, χωρίς ωστίόσο να διασφαλίζεται απόλυτα η ποιότητα. Δηλώνει μάλιστα πως το φθηνότερο δεν μπορεί να σημαίνει μειωμένη ποιότητα, μειωμένες υπηρεσίες ή άλλου είδους πρακτικές που συμβαίνουν και δεν τιμούν καθόλου τον κλάδο μας.

Μάλιστα ο Σύλλογος προσανατολίζεται στο να κάνει καμπάνια προκειμένου να ενημερώσει τους καταναλωτές για το πρέπει να προσέχουν

. Ολα αυτά όμως έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από όσους πωλούν φθηνότερα τα προϊόντα τους. Μάλιστα καταστηματάρχες που πωλούν για παράδειγμα την πίτα με 1 ευρώ ή τον καφέ με 80 λεπτά προκαλούν και καλούν τις αρμόδιες υπηρεσίες να τους ελέγξουν. Δηλώνουν πως έχουν μειώσει τα ενοίκια και το προσωπικό τους, εργάζονται και οι ίδιοι περισσότερες ώρες από παλιά, έχουν μειώσει το κέρδος τους ανά τεμάχιο και κερδίζουν από την αύξηση της πελατείας τους. Απορούν μάλιστα από το γεγονός της παρέμβασης του Συλλόγου τους και κάποιοι θεωρούν πως το κάνει μόνο και μόνο για να προστατεύσει μέλη του… που πωλούν ακριβά! Ιδιαίτερα για το ζήτημα με τα σουβλάκια αφήνουν αιχμές και για τον ίδιον τον Πρόεδρο Γιάννη Σταυρόπουλο ο οποίος διατηρεί κατάστημα ψητοπωλείο στην Πλατεία Γεωργίου. «Δεν μπορεί να μας θίγει επειδή καταφέραμε να πουλάμε την πίτα με 1 ευρώ» δηλώνει καταστηματάρχης στην οδό Γούναρη.

Απειλούν με μηνύσεις!

Ορισμένοι καταστηματάρχες που πωλούν την τυρόπιτα 1 ευρώ (ή και 80 λεπτά), τον καφέ κάτω από 1 ευρώ αλλά και την πίτα γύρο με 1 ευρώ, δηλώνουν αποφασισμένοι ακόμη και να προβούν σε μηνύσεις εναντίον του Προεδρείου του Συλλόγου αν διαπιστώσουν πως η καμπάνια που ετοιμάζει τους θίγει. Κάποιοι μάλιστα υπενθυμίζουν πως σε περιπτώσεις παραβίασης των κανόνων υγιεινής που έχουν διαπιστωθεί σε καταστήματα όλης της χώρας, αυτές δεν είχαν σχέση με την τιμή πώλησης των προϊόντων! «Κάθε άλλο! Πωλούσαν πανάκριβα… και τάιζαν τον κόσμο με σκουπίδια» μας είπε γνωστός καταστηματάρχης

Πηγή: kamikaze.gr
Categories: