Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Στην Αθήνα ο Αναστασιάδης

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. Η υποδοχή του θα γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στο διεθνή αερολιμένα Αθηνών, "Ελ. Βενιζέλος".


Ο κ. Αναστασιάδης θεωρεί τις οικονομίες της Ελλάδας και της Κύπρου "συγκοινωνούντα δοχεία" και για το λόγο αυτό επιβάλλεται -όπως υποστηρίζει- η στενή συνεργασία των δύο χωρών.

Αύριο, Δευτέρα, Σαμαράς και Αναστασιάδης θα έχουν συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ θα προχωρήσουν σε από κοινού δηλώσεις.
Νωρίτερα, ο Κύπριος πρόεδρος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΚΟΕ) και με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εν συνεχεία, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια.
Το απόγευμα θα πραγματοποιήσει χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.
Τον Κύπριο πρόεδρο θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στην Αθήνα, Ιωσήφ Ιωσήφ, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Πηγή: crime.gr
Categories: