Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Κανονικό ωράριο στις τράπεζες στην Κύπρο


Με κανονικό ωράριο λειτουργούν από το πρωί οι τράπεζες στην Κύπρο, μετά το πρώτο «τεστ αντοχής» που πέρασαν με την επαναλειτουργία τους την Πέμπτη. Οι τράπεζες μπορεί να λειτουργήσουν και το Σάββατο, αν κριθεί αναγκαίο. Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την Κεντρική Τράπεζα.
Κανονικό ωράριο στις τράπεζες στην Κύπρο

Οι τράπεζες λειτουργούν βάσει του διατάγματος που θέτει αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων με απαγόρευση εξαγωγής κεφαλαίων και περιορισμούς στις αναλήψεις μετρητών.

Βάσει του διατάγματος, το όριο αναλήψεων ορίζεται στα 300 ευρώ ανά πρόσωπο, απαγορεύεται κάθε πληρωμή χωρίς μετρητά, ενώ απαγορεύεται η μεταφορά ποσού άνω των 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο ανά ταξίδι στο εξωτερικό.

Το διάταγμα έχει ακόμη διάταξη επαναπατρισμού, σύμφωνα με την οποία κάθε φυσικό και νομικό πρόσωπο, που κατοικεί στην Κυπριακή Δημοκρατία υποχρεούται να μεταφέρει στη χώρα, εντός δύο εβδομάδων από την απόκτησή τους, όλα τα χρήματα που αποκτά (μετά την έναρξη ισχύος του Διατάγματος) από εξαγωγές ή και από την πώληση περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται εντός της Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί πως το διάταγμα ισχύει για τέσσερις ημέρες.

Πηγή: madata.gr
Categories: