Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Δεν μπορούν να ταριχεύσουν τον Ούγκο Τσάβες! Δείτε γιατί...

Δύσκολη και -ίσως- αδύνατη ενδέχεται να είναι ταρίχευση της σορού του εκλιπόντα ηγέτη της Βενεζουέλας, κυβέρνηση της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες.

Δεν μπορούν να ταριχεύσουν τον Ούγκο Τσάβες! Δείτε γιατί...


Η διαδικασία θα έπρεπε να είχε αρχίσει νωρίτερα,όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου, Νικολάς Μαδούρο.

Πριν από μερικές ημέρες, η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της για την ταρίχευση της σορού του Τσάβες, με τον ίδιο τρόπο που είχαν ταριχευτεί τα σώματα των σοβιετικών ηγετών Λένιν και Στάλιν και του Κινέζου Μάο Τσε Τουνγκ.
«Ρώσοι και Γερμανοί επιστήμονες έχουν καταφθάσει στη Βενεζουέλα για την ταρίχευση του Τσάβες και μας είπαν ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει πλέον, διότι η διαδικασία έπρεπε να είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ίσως τελικά να μην είναι εφικτό», δήλωσε ο Μαδούρο την Τετάρτη
κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

«Βρισκόμαστε στη μέση της διαδικασίας. Είναι περίπλοκο αλλά είναι καθήκον μου να σας ενημερώσω».
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να γίνει και η επίσημη ανακοίνωση, ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν δεν κατέστη δυνατή η ταρίχευση της σορού του Τσάβες.
Παγκόσμιοι ηγέτες και διασημότητες παρευρέθησαν στην κηδεία του Τσάβες, την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως πρόεδρο της Βενεζουέλας.
Την Παρασκευή, το σώμα του «κομαντάντε» πρόκειται να μεταφερθεί από τη στρατιωτική ακαδημία σε μουσείο στην κορυφή ενός λόφου με θέα το προεδρικό μέγαρο.
Ο Τσάβες πέθανε την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 58 ετών μετά από διετή μάχη με τον καρκίνο. Η σορός του έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην στρατιωτική ακαδημία του Καράκας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι έχουν παραστεί ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον τέως ηγέτη της χώρας.
Πηγή: newsbomb.gr
Categories: