Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Η δίαιτα Pritikin που ξεγελάει το λίπος! [Μάθε τα πάντα!]

Αν και δεν πρόκειται για ένα καινούργιο διατροφικό πρόγραμμα, ωστόσο η δίαιτα του Δρ. Πριτίκιν (Pritikin) κατακτά τώρα όλο και περισσότερες θαυμάστριες.

EΠΑΝΑΣΤΑΣΗ: Η δίαιτα Pritikin που ξεγελάει το λίπος! [Μάθε τα πάντα!]

Την ακολουθούν φανατικά και την έχουν αναδείξει στη νέα hot τάση για το αδυνάτισμα και για την καταπολέμηση της συσσώρευσης λίπους.

Η εν λόγω δίαιτα γεννήθηκε όταν ο Δρ. Πριτίκιν δημιούργησε ένα πρόγραμμα διατροφής χαμηλό σε λιπαρά, προκειμένου να αντιμετωπίσει την υψηλή χοληστερόλη, που είχε φράξει τις αρτηρίες του. Μάλιστα, έγραψε και βιβλίο, το οποίο πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα!

Το κλειδί της δίαιτας είναι ότι σας βοηθάει να σταματήσετε να αποθηκεύετε περισσότερο λίπος από εκείνο που χρειάζεστε.

Αυτό που κάνει ουσιαστικά το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι να ξεγελάει το ένστικτο του λίπους, που μας κάνει να καταναλώνουμε περισσότερα λιπαρά από εκείνα που έχουμε ανάγκη, με αποτέλεσμα να αποθηκεύουμε περισσότερο λίπος στο σώμα μας.

Πώς το κατορθώνει αυτό; Αυξάνοντας το ποσοστό των σύνθετων υδατανθράκων, που καταναλώνουμε ταυτόχρονα με φυτικές ίνες. Το πρόγραμμα είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες (75%-80%) και λίγα λιπαρά (5%-10%), ενώ καμία από τις συνταγές που προτείνει δεν περιέχει λάδι.

Επιτρέπονται: φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, γάλα, άπαχο γιαούρτι, τα φρέσκα τυριά, βότανα και μπαχαρικά, μη αλατισμένοι ξηροί καρποί και σπόροι, τσάι και καφέ, ψημένο ασπράδι αυγού, τα ψάρια, τα θαλασσινά και το άπαχο κρέας.

Καταναλώνονται με μέτρο: φυτικά λιπαρά, γλυκαντικά, αλάτι, καρυκεύματα, αλκοόλ.

Δεν επιτρέπονται: Τροπικά έλαια (από καρύδα, φοινικέλαιο), το βούτυρο, το ζωικό λίπος, βούτυρο του κακάο, σοκολάτα, μαργαρίνη, υδρογονωμένα έλαια (που βρίσκονται σε επεξεργασμένα τρόφιμα), λιπαρό κρέας, τα γαλακτοκομικά προϊόντα που περιέχουν περισσότερο από 1% λίπος, η καρύδα, ο κρόκος του αυγού, τηγανητά τρόφιμα, κέικ, γλυκά, ζαχαρούχα τρόφιμα και οι λιπαρές σάλτσες.

Πηγή: tsantiri.gr
Categories: