Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Πρόστιμο-μαμούθ 343 εκατ. ευρώ στους Dolce & Gabbana για φοροδιαφυγή

Τι δήλωσαν οι σχεδιαστές

Πρόστιμο-μαμούθ 343 εκατ. ευρώ στους Dolce & Gabbana για φοροδιαφυγή

Το εφετείο δικαίωσε την ιταλική εφορία, η οποία έχει επιβάλει στον Domenico και τον Stefano Gabbana ένα τεράστιο πρόστιμο 343 εκατομμυρίων ευρώ (συν τους τόκους).

Στην ετυμηγορία διαπιστώνεται «μια στάση παραβίασης της νομοθεσίας με μόνο στόχο να υπάρξει φορολογικό πλεονέκτημα», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ADN Kronos που είχε πρόσβαση σ' αυτή. Οι σχεδιαστές κατηγορούνται πως είχαν ιδρύσει εταιρείες-βιτρίνα στο Λουξεμβούργο, οι οποίες έλεγχαν όλες τα brands του ομίλου τους και έτσι γλύτωναν την ιταλική εφορία.
Η υπόθεση των D&G ήταν στα δικαστήρια από τον περασμένο Δεκέμβριο, με την κατηγορία πως στέρησαν παρανόμως από την εφορία περίπου 840 εκατ. ευρώ, μέσω ανακριβειών στις δηλώσεις των εισοδημάτων τους.
«Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνω ρούχα κι αυτό είναι όλο! Ας κάνουν κι ας λένε ό,τι θέλουν. Το να είμαι κατηγορούμενος για κάτι που δεν είναι αλήθεια δεν είναι ωραίο πράγμα, αλλά κατά βάθος αδιαφορώ, όλοι θα καταλήξουμε κάτω από το χώμα», είπε ο Stefano Gabbana στο Twitter.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να καταθέσουν μια νέα προσφυγή στο Ακυρωτικό Δικαστήριο για να αποφύγουν να πληρώσουν, όπως έκαναν και στο παρελθόν.
Ο όμιλος Dolce & Gabbana ιδρύθηκε το 1985. Έχει περισσότερους από 3.000 εργαζομένους, 250 σημεία πώλησης σε 40 χώρες του κόσμου και το οικονομικό έτος 2011/2012 είχε τζίρο περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ.
Πηγή: thesout.gr
Categories: