Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Στόχος της επίθεσης ήταν χωριό με κουρδικό πληθυσμό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Picture 0 for Πολύνεκρη αεροπορική επιδρομή στη Συρία

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά σκοτώθηκαν σήμερα, στη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής της πολεμικής αεροπορίας του καθεστώτος 'Ασαντ με στόχο χωριό με κουρδικό πληθυσμό στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

"Δέκα έξι κάτοικοι του χωριού --ανάμεσά τους τρία παιδιά, δύο γυναίκες--, σκοτώθηκαν σήμερα όταν καταδιωκτικό αεροπλάνο της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας βομβάρδισε το χωριό Χαντάντ", ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Στο μεταξύ, ο ανταποκριτής στο Χαλέπι της δημόσιας τηλεόρασης αλλά και δύο εικονολήπτες τραυματίστηκαν νωρίτερα σήμερα όταν στην εμπορική μητρόπολη της βόρειας Συρίας ανατινάχθηκε παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα.

Πρόκειται, αντιστοίχως, για τους Σαντί Χελουέ, Γιάχια Μουσάλι και 'Αχμαντ Σουλεϊμάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε το ίδιο τηλεοπτικό δίκτυο.

Στο ρεπορτάζ προστίθεται ότι "στόχος τρομοκρατών, που σκοτώθηκαν τελικά, ήταν να καταστρέψουν το παρακείμενο παράρτημα της συριακής κρατικής ασφάλειας" που βρίσκεται στη συνοικία αλ Φουρκούν στο Χαλέπι.


Πηγή: voria.gr
Categories: