Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τουρκία: Γκάφα υπουργού να δώσει χρήματα σε καρκινοπαθή

Η ασθενής ζήτησε μόνο από τον Ερντογάν Μπαϊρακτάρ να βοηθήσει για τα φάρμακά της

Τουρκία: Γκάφα υπουργού να δώσει χρήματα σε καρκινοπαθή


Άσχημη κατάληξη είχε η άκομψη προσπάθεια του Τούρκου υπουργού Περιβάλλοντος και Αστικής Ανάπτυξης Ερνοτγάν Μπαϊρακτάρ  να απαντήσει στην έκκλησης μιας καρκινοπαθούς για βοήθεια. 



Ο Μπαϊρακτάρ  βρισκόταν στην Ανδριανούπολη, καθ' οδόν προς το ιστορικό τέμενος Σελιμιγιέ, όπου σκόπευε να προσευχηθεί, όταν μια κοπέλα με πολύ κοντά μαλλιά - όπως πολλοί καρκινοπαθείς που ακολουθούν χημειοθεραπεία- τον πλησίασε. Η Ντιλέκ Εζτζελίκ του έσφιξε το χέρι και του ζήτησε βοήθεια με τα φάρμακά της, τα οποία έρχονται από το εξωτερικό. Κάπως μπερδεμένος, ο υπουργός της έβαλε μερικά χρήματα στην τσέπη, λέγοντάς της να αγοράσει μόνη της τα φάρμακα και να μην χάσει τα χρήματα.

Η 23χρονη καρκινοπαθής  όπως ήταν φυσικό προσβλήθηκε.. Όταν ο υπουργός μπήκε στο τζαμί εκείνη τον περίμενε έξω. Καθώς ο Μπαϊρακτάρ έβγαινε από το Σελιμιγιέ, οι σωματοφύλακές του προσπάθησαν να απομακρύνουν την κοπέλα, που όμως δεν πτοήθηκε. Κατάφερε να τον πλησιάσει και του επέστρεψε τα χρήματα που της είχε δώσει.«Δεν είμαι ζητιάνα. Με παρεξηγήσατε. Για άλλη μια αφορά, απογοητεύομαι για την καλοσύνη των ανθρώπων. Προφανώς, ποτέ δεν έχετε νιώσει πως είναι να είσαι αβοήθητος», είπε η 23χρονη και ξέσπασε σε κλάματα.

«Κόρη μου, άσε με να σε βοηθήσω, πες μου τι θέλεις», της είπε τότε ο Μπαϊρακτάρ, αλλά η Εζτζελίκ έφυγε τρέχοντας.

Ο υπουργός δήλωσε έπειτα στους δημοσιογράφους ότι δεν είχε σκοπό να προσβάλει την 23χρονη και με γραπτή του ανακοίνωση προσπάθησε να διασκεδάσει τη γκάφα του, λέγοντας ότι δεν έκανε εκείνος την καρκινοπαθή να βάλει τα κλάματα, αλλά ότι βοήθησε μια κοπέλα που τον πλησίασε κλαίγοντας ήδη. Παρόλα αυτά, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η ενέργειά του έδωσε εντολές τον κυβερνήτη της πόλης Χασάν Ντουρουέρνα βρει λύσεις στα προβλήματα της κοπέλας. Ο τελευταίος φέρεται να προσκάλεσε την Εζτζελίκ στο γραφείο του και να την υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τη βοηθήσει.

Πηγή: tovima.gr
Categories: