Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μείωση της ρευστότητας ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών


Τη δική της οικονομική πολιτική θέλει να επιβάλει η Γερμανία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, να δηλώνει την Παρασκευή (19/04), ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα έπρεπε να προσπαθήσει να περιορίσει την ποσότητα της διαθέσιμης ρευστότητας στην ευρωζώνη.
Μείωση της ρευστότητας ζητά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
«Υπάρχει πολύ χρήμα στην αγορά, κατά την άποψή μου πάρα πολύ χρήμα» είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εβδομαδιαία γερμανική οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche.

«Εάν η ΕΚΤ προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει όση επιρροή διαθέτει για να μειώσει αυτή την μεγάλη ρευστότητα, αυτό θα ήταν καλοδεχούμενο για εμένα», σημείωσε ο γερμανός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι το ευρωπαϊκό κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα έχει καταφέρει με επαρκή τρόπο να μειώσει τον πληθωρισμό κάτω από το 2%.
«Εμείς στη Γερμανία δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται ακόμα σε μια επισφαλή κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική ανάπτυξη», πρόσθεσε σημειώνοντας παράλληλα πως «η διοχέτευση μεγάλων ποσοτήτων ρευστού στις οικονομίες τους, χωρίς βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις δεν θα δημιουργούσε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη».
Πηγή: attikipress.gr
Categories: