Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Σκορπιός: Τα προσωπικά αντικείμενα του Ωνάση τα πετάνε στη χωματερή


Οι Ρώσοι "γδύνουν" το νησί απ' ό,τι θυμίζει τον Έλληνα κροίσο

Σκορπιός: Τα προσωπικά αντικείμενα του Ωνάση τα πετάνε στη χωματερή

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις που εξελίσσονται στον Σκορπιό έχουν γίνει το μόνιμο αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των κατοίκων της Λευκάδας.

Εκεί που όλοι μιλούσαν για τις ένδοξες στιγμές και ημέρες της οικογένειας Ωνάση, τώρα το μόνο για το οποίο συζητούν είναι για τις προθέσεις του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και της κόρης του Εκατερίνα.
Η πρώτη επιχείρηση αφορά στο ξεσκαρτάρισμα των παλιών αντικειμένων και πραγμάτων που χρησιμοποιούσαν ο Αριστοτέλης Ωνάσης, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα και η δεύτερη έχει να κάνει με την πλήρη ανακαίνιση των κατοικιών και των χώρων από την οικογένεια Ριμπολόβλεφ.
Η εντολή που δόθηκε από τη διαχειρίστρια εταιρεία του Σκορπιού στους εργάτες του νησιού ήταν σαφής:
"Ο,τι ανεκμετάλλευτο και παλιό υπάρχει να πεταχτεί από το νησί. Να καθαρίσουν τα πάντα".
Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα 24ωρα ώστε η χωματερή του Σκορπιού- ναι, έχει και δική του χωματερή- να γεμίσει από παλιοσίδερα, αλλά και πράγματα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο Ωνάσης. Ενα μικρό τρακτέρ με το οποίο όργωνε το νησί και φύτευε ο ίδιος δένδρα και λουλούδια πετάχτηκε.
Όπως γράφει το "Πρώτο Θέμα", τρία αυτοκίνητα Fiat που χρησιμοποιούσαν οι υπάλληλοι του νησιού, αλλά και η Χριστίνα για να πηγαίνει από το ένα μέρος του Σκορπιού στο άλλο, αλλά και τρία μικρά χορτοκοπτικά μηχανήματα, όλα βρέθηκαν στη χωματερή και από εκεί μεταφέρθηκαν στο εργοστάσιο ανακύκλωσης στη Λάρισα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρακτέρ θα επισκευαστεί, εφόσον αυτό γίνεται, και θα παραμείνει στα χέρια των ιδιοκτητών της εταιρείας ως ενθύμιο από τη χρυσή εποχή του Ωνάση στον Σκορπιό.
Ο Ριμπολόβλεφ και κόρη του Εκατερίνα αναμένεται να μεταβούν στον Σκορπιό μετά το Πάσχα, μαζί με ομάδα αρχιτεκτόνων, για να επιβλέψουν τα σχέδια που έχουν ήδη εκπονηθεί για την ανακαίνιση των σπιτιών του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κτίσματα θα ανακαινιστούν ριζικά και δεν αποκλείεται να προστεθούν νέοι ξενώνες για να φιλοξενούνται οι φίλοι των νέων ιδιοκτητών.
Πηγή: news.gr
Categories: