Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Οι σχολικές εκδρομές που κατέληξαν σε τραγωδίες


Τα τραγικά δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Οι σχολικές εκδρομές που κατέληξαν σε τραγωδίες


Τέτοιον καιρό αρχίζουν οι πενθήμερες σχολικές εκδρομές για τους μαθητές των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και κάθε άλλο παρά εκπαιδευτικές είναι ενώ πολλές φορές εξελίσσονται σε τραγωδίες.


Η εφημερίδα Real Νews δημοσιεύει τις τρεις εκδρομές όπου σημειώθηκαν δυστυχήματα: Γεωργιούπολη Ρεθύμνου, πνιγμός 21 μαθητριών, Τέμπη, 21 νεκρά παιδιά και πέταλο Μαλιακού άλλα 7.

Ήταν στις 13 Απριλίου του 2003 όταν 21 μαθητές του Λυκείου Μακροχωρίου Ημαθίας βρήκαν τραγικό θάνατο στα Τέμπη ενώ επέστρεφαν από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Μια νταλίκα φορτωμένη με πλάκες νοβοπάν μπήκε στο αντίθετο ρεύμα, μετατοπίστηκε το φορτίο, συγκρούστηκε πλαγιωμετωπικά και έκοψε οριζοντίως την αριστερή πλευρά του λεωφορείου με τους μαθητές.

Για το δυστύχημα καταδικάστηκαν ο οδηγός της νταλίκας (κάθειρξη 15 ετών) και οι δύο συνιδιοκτήτες της (14 και 11 χρόνια φυλακή), ενώ στους υπευθύνους της εταιρείας, των οποίων την ξυλεία μετέφερε η νταλίκα, επιδικάστηκε χρηματική ικανοποίηση 8.5 εκατ. ευρώ στους γονείς των θυμάτων.

Στις 4 Μαϊου του 1972, 21 μαθήτριες του γυμνασίου Σπηλίου Ρεθύμνης βρήκαν τραγικό θάνατο στη θάλασσα της Γεωργιούπολης Χανιών, όταν 27 συνολικά μαθήτριες επιβιβάστηκαν χωρίς να συνοδεύονται από καθηγητή στη μηχανότρατα «Δύο Γιώργηδες» και τραγουδώντας ανοίχτηκαν στα βαθιά. 

Πηγή: newsbeast.gr
Categories: