Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Πες μου με ποια σειρά γεννήθηκες να σου πω ποιος είσαι

Η σειρά με την οποία γεννιέται ένα παιδί στην οικογένεια καθορίζει την εξέλιξη της προσωπικότητας αλλά και την πορεία της υγείας του, λένε οι επιστήμονες.

Πες μου με ποια σειρά γεννήθηκες να σου πω ποιος είσαι

Τα πρωτότοκα 

Πιέζονται για πρωτιές για να αποτελέσουν πρότυπα για τα μικρότερα αδέλφια. Καλούνται να ωριμάσουν γρήγορα. Ταυτίζονται πιο εύκολα με μεγαλύτερους ανθρώπους. Με τον ερχομό των αδελφών κατακλύζονται από άγχος και ανασφάλεια, με αποτέλεσμα να αντιδρούν συχνά με επιθετικότητα. Οι γονείς εναποθέτουν σε αυτό τις προσδοκίες, οδηγώντας τα σε ένα συνεχές άγχος. Στις ενήλικες σχέσεις τους αναλαμβάνουν συχνά τη φροντίδα του συντρόφου.

Τα δευτερότοκα
Είναι συνήθως λιγότερο επιθετικά. Επειδή έχουν συνηθίσει τον ανταγωνισμό όσο μεγαλώνουν, είναι καλοί σε ανταγωνιστικές δραστηριότητες. Στην εφηβεία μπορεί να παρουσιάσουν επαναστατικές συμπεριφορές. Μοιράζονται πιο εύκολα σε υλικό και συναισθηματικό επίπεδο. Αν έρθει στην οικογένεια μικρότερο αδελφάκι προσαρμόζονται πιο εύκολα και αποκτούν αυτονομία. Ψάχνουν φίλους έξω από την οικογένεια για να στηριχτούν.

Τα µικρότερα 
Τους φέρονται χαϊδευτικά. Στις ενήλικες σχέσεις τους απαιτούν την ίδια επιείκεια και φροντίδα. Κάποια νιώθουν την ανάγκη να γίνουν για λίγο «τα κακά παιδιά», κουρασμένα πια από την τόση επιείκεια. Είναι πιο επιρρεπή στα ατυχήματα. Είναι πιο ευχάριστοι χαρακτήρες από τα μεγαλύτερα αδέλφια τους.

Τα µοναχοπαίδια 

Είναι συνήθως πιο παχουλά (κατά 50%) από τους συνομήλικούς τους. Είναι συχνά λίγα εκατοστά πιο ψηλά από τα υπόλοιπα παιδιά.
Πηγή: thesout.gr
Categories: