Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Κρήτη: ''Σημεία και τέρατα'' στη δίκη για τον θάνατο της άτυχης εγκύου!

Στο "δίνη του κυκλώνα" μπαίνει ο διευθυντής της Μαιευτικής Κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, από το σύζυγο της γιατρού....που εφημέρευε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο, όταν εισήχθη η άτυχη Μαρία Βουλγαρίδη. Η δίκη για το θάνατο της εγκύου συνεχίζεται σήμερα από τις 27 Μαΐου.

Έχουν ολοκληρωθεί οι καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και τη σκυτάλη πήραν οι μάρτυρες υπεράσπισης των κατηγορουμένων (επτά γιατρών και δύο μαιών). 

Στην κατάθεσή του, ο σύζυγος της γιατρού που ήταν σε εφημερία ετοιμότητας το βράδυ που η Μ.Βουλγαρίδη μπήκε στο νοσοκομείο, επέρριψε ευθύνες στο διευθυντή της κλινικής, λέγοντας ότι "τις περισσότερες ημέρες των εφημεριών ο διευθυντής... τις έκανε από το σπίτι του, γιατί έτσι είχε επιλέξει". Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτό το γνώριζαν όλοι στη Μαιευτική, αλλά όλοι "τον έτρεμαν, γιατί ήταν φωνακλάς".

Σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της συζύγου του στην περίπτωση της Βουλγαρίδη, ανέφερε ότι η σύζυγός του είχε πλημμελή ενημέρωση για τη σοβαρότητα του περιστατικού, ενώ για τη συμπεριφορά της ως γιατρό του νοσοκομείου τόνισε ότι ήταν πάντα τυπική, σε όλες τις εφημερίες της ήταν εκεί, αλλά ως "η νεότερη ειδικευμένη γιατρός, να τα έβαζε με το διευθυντή της;"

"Όταν ένας κάνει σκασιαρχείο, δε ρίχνει την ευθύνη στους υπόλοιπους" τόνισε με νόημα ο ίδιος, ενώ μετά την τραγική κατάληξη της άτυχης γυναίκας, η σύζυγός του είχε αναφέρει ότι έπρεπε να υπάρχει καρδιοτοκογραφική παρακολούθηση της εγκύου. "Επειδή είπε το αυτονόητο, έχει γίνει το μαύρο πρόβατο" - είπε ο άνδρας. Σύμφωνα με το cretalive.gr, μετά την κατάθεση του συζύγου της γιατρού, το δικαστήριο διέκοψε.


Πηγή: gkourou.com
Categories: